Tőzsdére készül a TvNetWork

2005. 03. 03. 0:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Idén tőzsdére akar menni a TvNetWork Telekommunikációs Szolgáltató Rt. – közölte a társaság általános vezérigazgató-helyettese, Kabay Tamás. Az idei év második felében várhatóan négyszázmillió forint értékű részvénykibocsátással jelenhet meg a TvNetWork a Budapesti Értéktőzsdén. Saját hálózaton keresztül 20 településen van jelen a távközlési cég, ahol internetes elérést, IP-alapú telefonszolgáltatást, illetve kábeltelevíziós szolgáltatást nyújt az előfizetők számára. A kibocsátás során főként az előfizetőik, magán- és intézményi befektetők, valamint kockázati tőketársaságok megjelenésére számít a TvNetWork menedzsmentje.
Az ötödik legnagyobb széles sávú internetszolgáltatót 30 millió forinttal öt éve alapították. A társaságnak jelenleg több mint száz dolgozója van, az alaptőke 1,5 milliárd forintra nőtt az évek során. A vezérigazgató-helyettes a jelenlegi tulajdonosi struktúráról elmondta, hogy száz százalékban magyar tulajdonban van a TvNetWork, a 30 részvényes közül 4-5 cég, míg a többi magánszemély. A legnagyobb tulajdoni hányadot – tíz százalék – egy magánszemély birtokolja. Nemes Attila gazdasági igazgató, a cég elnöke hangoztatta, hogy a kibocsátásból származó tőkét akvizíciókra, a hálózat fejlesztésére kívánják fordítani. A lehetséges terjeszkedésről az elnök annyit árult el, hogy a környező országokban való megjelenés is növekedési lehetőséget tartogat a cég számára.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.