Jól járt az aktivista a gyors lakáscserével

Szarka Ágota
2005. 04. 26. 23:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Horváth Aladár ismert roma polgárjogi aktivista lakásügylete miatt belső vizsgálatot kezdeményez és jogi lépéseket tesz a budapesti józsefvárosi Fidesz-frakció: úgy vélik, az önkormányzat ügykezelése több ponton is felveti a törvénysértés gyanúját. Horváth a minőségi csere révén kiutalt Teleki téri bérlakása után csaknem egymillió forintos tartozását több mint két évig nem fizette meg. Saját bevallása szerint az önkormányzat ez ügyben egyszer „talán” felszólította írásban is, ám alapvetően „európai módon” állt a kérdéshez. Végül egy összegben rendezte adósságát, és még aznap meg is vásárolhatta az ingatlant. Két nap múlva tovább is adta az önkormányzat többségi tulajdonába lévő cégnek: a Rév8 hárommillió forinttal többért vásárolta meg tőle, mint amennyiben a lakás értékét korábban az önkormányzat megállapította. Csécsei Béla (SZDSZ) polgármester állítja: nincs szó különleges elbánásról.

Cikk a 4. oldalon

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.