Magyar Rádió: hét pályázat, egy esélyes

Swendt Pál
2005. 04. 21. 23:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jövő hétfőn többségi szavazással dönt a Magyar Rádió Rt. kuratóriumának elnöksége arról, hogy azok közül, akik a grémium által kiírt elnöki pályázatra jelentkeztek, kiket kívánnak személyesen is meghallgatni. Információink szerint Czeglédi Réka, a BBC munkatársa, Fridély László, az Extrém Rádió ügyvezetője, Fodor János újságíró, Láng Balázs színművész, Siklós Erik sportriporter, Such György, a köztévé egykori elnökhelyettese, és Szayly József, a Petőfi rádió adófőszerkesztő-helyettese nyújtott be a formai szempontoknak megfelelő pályamunkát.
Az elnökség tagjai május közepéig szavaznak a jelöltállításról, és amennyiben kétharmados többséggel megegyeznek, a közrádió nagykuratóriuma még abban a hónapban dönthet Kondor Katalin elnök utódjáról.
A tisztség elnyerésére a legesélyesebbnek Such Györgyöt tartják, de sajtóinformációk szerint a személyével kapcsolatos háttéralku megbomlani látszik, miután támogatottsága a kormányoldalon erősen megcsappant. Kondor Katalin, az intézmény július végén távozó elnöke jelezte, hogy nem kíván elindulni a pályázaton.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.