MSZP közeli raktárőrző cég

A bukott Vas megyei szocialista elnök üzlettársa nyerte el az érettségi feladatlapok tárolására kiírt közbeszerzési eljárást. A nyertes BP Ingatlan Kft. többségi tulajdonosának másik cégében befolyá-sos tag az okirat-hamisítással gyanúsított Tóth Csaba.

2005. 04. 24. 23:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Korábban megírtuk, hogy – bár az Országos Közoktatási és Értékelési Vizsgaközpont (OKÉV) szerint titkos helyen őrzik az érettségi feladatlapokat – a bárki által hozzáférhető Közbeszerzési Értesítőből kiderül a XXII. kerületi telephely pontos címe. A raktár biztosítására kiírt tendert a BP Ingatlan Kft. nyerte, amelynek évente 16,98 millió forintos bérleti díjat fizet az OKÉV a rendelkezésére bocsátott épületért. A nyertes cég többségi tulajdonosa az a Sági László, aki egyben ügyvezetője a SIL Enteriőr Kft.-nek is, amelynek tagja a korábbi Vas megyei elnök, Tóth Csaba is.
*
A céghírek adatai szerint 2001 és 2003 között mindketten a cég ügyvezetői voltak, azóta csak Sági tölti be ezt a posztot, de Tóthnak tagként is jelentős befolyása van a döntéshozatalra. Tóth Csabát idén januárban – az MSZP Vas megyei szervezetének elnökeként – gyanúsítottként hallgatták ki a Zala Megyei Rendőr-főkapitányságon. A gyanú szerint Tóth Táncsis Péter alelnökkel és Zuschlag Jánossal magánokirat-hamisítást követett el. Olyan jegyzőkönyveket hitelesített, amelyek nem létező alapszervezetek létrejöttét igazolták. Az új szervezetek létrehozásának célja az volt, hogy a küldöttek átrendezzék a megyei erőviszonyokat. Feltételezések szerint e mögött Leisztinger Tamás milliárdos üzletember politikai térnyerési szándéka húzódott meg, aki a saját embereivel akarta feltölteni a pártot. Az Index című lap információi szerint volt kapcsolat Tóth és Leisztinger között, hiszen a SIL-cégek jelentős megrendeléseket kaptak a milliárdos tulajdonában lévő szállodalánctól.

Hatvanmillió forintba került a nyomtatás. Már az összes feladatlap elkészült az idei vizsgákra. Az idén a megnövekedett oldalmennyiség miatt előre ki kellett nyomtatni a lapokat. A munkálatokat januárban kezdték, és a múlt héten fejezték be. Az Oktatási Minisztérium tájékoztatása szerint 2004-ben nyílt közbeszerzési eljárás keretében választották ki az intézmények teljes grafikai és nyomdai munkálatait elvégző céget. A közbeszerzési eljárást a Grafika Press Nyomdaipari Rt. és az Eurotronik Kereskedelmi, Szolgáltató és Tanácsadó Rt. nyerték. A munkálatok költsége megközelítőleg hatvanmillió forint volt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.