Röviden

2005. 04. 05. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mintegy 2,5 millió új mobiltelefont adott el tavaly a Samsung Electronics Magyar Rt. a hazai piacon, amelyből 300 ezer saját márkájú volt – közölte hétfőn Kunos Balázs, a társaság telekommunikációs üzletágának vezetője. (P. B.)

A legnagyobb svájci életbiztosító, a Swiss Life tavaly 624 millió svájci frank adózott eredményt ért el, több mint a dupláját a 2003-as 233 milliónak, főleg a külföldi sikereknek és a költségcsökkentésnek köszönhetően. 2002-ben és 2001-ben a Swiss Life veszteséges volt. Az elemzők csak 550 millió svájci frankra számítottak tavalyról. A díjbevétel 18,8 milliárdról 8 százalékkal 20,3 milliárd svájci frankra nőtt, évek óta ez volt az első növekedés. (MTI–Eco)

A holland Océ nyomtatógyártó adózott eredménye az első negyedévben 46,9 százalékkal 9,1 millió euróra csökkent a tavalyi első negyedévi 17,2 millióhoz képest. Az elemzők 14,3 millió eurót vártak a mostani első negyedről. Az üzemi eredmény 14,9 millió euró volt, 50,9 százalékkal kevesebb az egy évvel azelőttinél, főleg az árfolyamhatások és a lézernyomtatókból származó bevétel csökkenése miatt. (MTI–Eco)

Az Inter-Európa Bank Rt. a 2004. évi 2,2 milliárd forint adózott eredményből részvényenként 133 forint osztalékot fizet, szemben
az előző évi 88 forinttal. (P. B.)

A magánbefektető BC Partners érdeklődést mutatott a KarstadtQuelle AG német kiskereskedelmi társaság 75 kisebb áruházának megvételére. A BC hajlandó lenne több mint 400 millió eurót fizetni a boltokért. (MTI–Eco)

Jelentős kereslet és csökkenő hozam jellemezte a tegnap tartott 3 hónapos diszkontkincstárjegyek aukcióját. Az értékesítés során 7,17 százalékos átlaghozam alakult ki, ez 28 bázisponttal volt alacsonyabb a korábbi aukciós hozamnál. A 25 milliárd forintnyi papírra 91,65 milliárd forintnyi jegyzés érkezett, a kibocsátó 5 milliárd forinttal, 30 milliárd forintra emelte meg a kibocsátott jegymennyiséget. (P. B.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.