Töviden

2005. 04. 26. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elfogadták a mérlegeket és egy apróbb alapszabály-módosítást a győri Gardénia Csipkefüggönygyár Rt. tegnapi éves közgyűlésén – közölte a társaság elnök-vezérigazgatója. Peter Zelnik elmondta: a módosításra azért volt szükség, mert a részvénytársaság 2004-es közgyűlésén határozott arról, hogy a nyomdai úton készült papírokat dematerializált részvényekké alakítja. A társaság tavaly október 8-án a nyomdai úton előállított részvényeket bevonta. Az alaptőke továbbra is 2 400 000 darab, egyenként 500 forint névértékű, most már dematerializált részvényre oszlik. (MTI–Eco)

A bécsi tőzsdén jegyzett S and T, Kelet-Közép-Európa vezető informatikai rendszerintegrátora a következő hónapokban további akvizíciókra készül Magyarországon, Romániában és Oroszországban – mondta kedden a cég elnöke. (MTI–Eco)

Jelentősen túljegyezték a három hónapos diszkontkincstárjegyeket a tegnapi aukció során. A meghirdetett 35 milliárd forintra 102,1 milliárd forintnyi jegyzés érkezett, de a kibocsátó nem növelte az értékesítési mennyiséget. Az átlaghozam 7,43 százalék lett, ami 3 bázisponttal volt kevesebb a másodpiaci referenciahozamnál. (P. B.)

A darmstadti Merck KGaA gyógyszer- és vegyipari konszern az első negyedévben 119,6 millió euróra növelte adózott eredményét a tavalyi első negyedévi 99 millió euróhoz képest. A forgalom 1,391 milliárd euróra nőtt az 1,283 milliárdhoz képest. (MTI–Eco)

Az ügyészség a nyomozás folytatását rendelte el a Tebész feljelentésével kapcsolatban. Az érdekvédelmi szervezet magánokirat-hamisítás és csalás gyanújára hivatkozva tett feljelentést a Brau felvásárlásával kapcsolatban. Mindezt a Tőzsdei Egyéni Befektetők Érdekvédelmi Szövetsége (TEBÉSZ) saját közleményében közölte tegnap. A TEBÉSZ még tavaly novemberben tett feljelentést ismeretlen tettes ellen, mert a Brau Rt. felvásárlását engedélyező felügyeleti aktában gyaníthatóan hamisított aláírású iratot talált. A gyanút a szövetség által felkért írásszakértő is megerősítette. (P. B.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.