Bővül a szélessávú-szektor

A T-Mobile Magyarország Rt. csatlakozott a Mobil Szélessávú Szövetséghez, amely egyben a távközlési szektor legnagyobb vállalatait tömöríti. A 2003 márciusában létrehozott Wireless Broadband Alliance (WBA) a mobil széles sávú szolgáltatás öt legfontosabb területére összpontosít: globális lefedettség, a minőség iránti bizalom, megbízhatóság, valódi mobilitás és a megfelelő felhasználói színvonal biztosítása az ügyfelek számára.

2005. 05. 22. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vezeték nélkül is nagy sebességű adatátvitelt lehet elérni a mobilkészülék használatával a korábban bevezetett széles sávú technológiák – WiFi, WLAN – révén. „A T-Mobile egyértelműen a mobil széles sávú megoldások úttörője Magyarországon, s jelentős tapasztalataival gazdagítja a WBA-t. A társaság az innovatív, versenyképes mobil széles sávú szolgáltatások terén kiterjedt ismeretekkel rendelkezik, s a WBA tagjai nagy örömmel üdvözlik a szövetségben, hiszen ez által felgyorsulhat a mobil széles sávú technológia elterjedése a világon” – mondta Kyong Yu, a WBA elnöke.
A 2003 márciusában létrehozott WBA célja a mobil széles sávú technológiák és szolgáltatások elterjesztése a világban, megteremtve a mobilhálózatok kompatibilitását közös kereskedelmi, műszaki és marketing-keretrendszer kidolgozásával. A szövetséget a mobil széles sávú terület éllovas cégei hozták létre. Ezek a vállalatok globális szövetséget kívántak létrehozni, mely a felhasználóknak megbízható és jó minőségű szolgáltatásokat biztosít. A WBA tagságát képező szolgáltatók jelenleg harmincötezer HotSpotot üzemeltetnek világszerte, 210 millió mobil-előfizetővel és tizenhárommillió széles sávot használó ügyféllel rendelkeznek.
A több mint négymillió ügyfelet számláló és piacvezető T-Mobile Magyarország Rt. 2003 decemberében a magyar mobilszolgáltatók közül elsőként indította kereskedelmi HotSpot szolgáltatását. Azóta dinamikusan bővült a társaság saját HotSpotjainak száma, többek között szállodákban, repülőtéri terminálokon, s az általa fenntartott üzletekben érhető el országszerte. A T-Mobile közel hússzor annyi WLAN hozzáférési ponttal rendelkezik, mint versenytársai, a HotSpotok száma a jövőben is tovább bővül. A WLAN terén is piacvezető társaság a gyors, vezeték nélküli internet kiterjesztésével is arra törekszik, hogy az ügyfelek a különböző mobil adatátviteli megoldások (GPRS, EDGE, WLAN és később 3G) közül a számukra legelőnyösebbet választhassák – közölték a T-Mobile-nál.



EDGE-szolgáltatás már 15 városban. A korábban tervezetthez képest hamarabb, május közepétől az ország tizenöt városban érhető el a T-Mobile EDGE szolgáltatása. A T-Mobile 2003-ban elsőként vezette be a gyorsabb internetezést és WAP használatot biztosító EDGE szolgáltatást, a főváros mellett idén újabb harminchárom városban teszi elérhetővé a legkorszerűbb GSM-adatátviteli megoldást. A mobilcég EDGE hálózatát Balatonfüreden, Budapesten, Debrecenben, Győrben, Kaposváron, Kecskeméten, Keszthelyen, Miskolcon, Pécsen, Siófokon, Szegeden, Szekszárdon, Szombathelyen, Tatabányán és Veszprémben lehet jelenleg használni. A lefedett területeken így stabil kapcsolat esetén mobileszközökkel – telefon, kártyatelefon – az eddig megszokott érték többszöröse, akár másodpercenként 220 kilobites sebesség is elérhető. Az EDGE kiterjesztése mellett a T-Mobile több városban GPRS-szolgáltatásának adatátviteli sebességét is megnövelte, így az arra alkalmas készülékeken az eddigieknél másfélszer gyorsabban érhető el a WAP, az internet, s használható az MMS. Ezen adatátviteli megoldások fejlesztése mellett a HotSpotok (WLAN) számának növelését és a 3G szolgáltatás idei bevezetését tervezi a T-Mobile.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.