Élénkülés lehet a vezetékespiacon

2005. 05. 22. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A verseny élénkülésére, illetve a kiskereskedelmi árak csökkenésére számít a hírközlési hatóság a vezetékestelefon-piacon, azon változtatások hatásaként, amelyekről a híváskezdeményezés és -végződtetés területeken döntöttek. Ezeken a területeken eddig – főként az öszszekapcsolási feltételek miatt – az újólag piacra lépő cégek számára kedvezőtlenek voltak a feltételek. A híváskezdeményezés területén – itt a piacra lépő cég fizet percdíjat az előfizetői hálózattal rendelkező szolgáltatónak – a jelentős piaci erővel rendelkező szolgáltatóknak a referenciaajánlatokban szereplő díjakat és a szerződések feltételeit előzetesen jóvá kell hagyatniuk a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) Tanácsával. A határozat szerint a jelentős piaci erővel bíró cégek kötelesek költségalapon meghatározni díjaikat. A hívásvégződtetés piacán – némiképp feloldva a korábbi monopolhelyzetet – e cégeknek az átláthatóságot, valamint az egyelő elbánást tette kötelezővé a hatóság. A korábbi koncessziós társaságoknak e területen is meghatározták a költségalapú árképzést és a díjak ellenőrizhetőségét.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.