Lemondtak a délvidéki magyarságról?

2005. 05. 05. 23:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kormány lemondott a délvidéki magyarságról – jelentette ki Kasza József, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke Orbán Viktorral, a Fidesz elnökével tartott tegnapi, közös sajtótájékoztatójukon. Hozzátette, a magyar–magyar kapcsolat mélyponton, sőt, az alatt van, a Gyurcsány-kormány pedig nem tesz eleget ennek előmozdítására.
A legnagyobb magyar ellenzéki párt képviselői és a vajdasági magyarok delegációja megbeszélésükön áttekintették Magyarország európai uniós csatlakozása óta eltelt egy esztendejének mérlegét a vajdaságiak szemszögéből. Orbán Viktor szerint az anyaország kapcsolattartása a Szerbiában élő magyar kisebbséggel rosszabb, mint az uniós csatlakozás előtt volt, a vajdasági magyarok pedig a csatlakozás veszteseivé váltak. Sajnálatosnak tartja, hogy vízumkötelessé vált a vajdasági magyarok belépése Magyarországra, ezért is támogatja Szerbia EU-tagságát a Fidesz. Az exkormányfő egyben a Magyar Állandó Értekezlet összehívását sürgette.
Kasza József az utóbbi egy év egyetlen pozitívumaként Gál Kinga európai parlamenti képviselő szereplését említette, aki erőteljesen lépett fel a Szerbiában a magyarokat ért atrocitások ellen.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.