Még mindig tart a felzárkózásunk

2005. 05. 22. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hazánkban az utóbbi három évben negyven százalékkal csökkent a széles sávú internet elérésének költsége. Tavaly az Európai Unió hatvanszázalékos átlagával szemben nyolcvan százalékkal nőtt a széles sávú felhasználók száma, ám még mindig felzárkózó szakaszban van az ország – közölte Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter a napokban tartott Szélessáv 2005 konferencián. Az egy főre jutó éves információtechnológiai kiadás Magyarországon 200 euró, s a térségben – 250 eurós kiadással – csak Szlovénia és Csehország előzi meg hazánkat. A miniszter szerint az internetes széles sáv elterjesztése a versenyképesség növelésének meghatározó eleme. Magyarországon a lakosság 7,3 százaléka fizet elő az internetre, széles sávra pedig 3,8 százaléka. Az EU-ban a lakosság 8,5 százaléka internetezik – a korábbi tizenötöket figyelembe véve 10,3 százalék –, az újonnan csatlakozott tíz ország átlagában ez az arány 1,6 százalék.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.