Mélyponton a NABI

Csökkenéssel nyitott, majd rövid idő alatt átbillent előző zárószintjén a BUX, és végül 16 570,48 ponton, 33,87 pontot javulva zárt. A kedvező nemzetközi tőkepiaci hatások következtében a kelet-közép-európai tőzsdék emelkedő irányt vettek, a varsói WIG 20 indikátor 0,04 százalékkal nőtt. A pesti börzén a Graphisoft szerepelt a legjobban, elemzők szerint a szoftvergyártó igen kedvező negyedéves adatokat fog közölni. A bankközi devizapiacon a forint a régiós valutákkal együtt gyengült, a nap végén a magyar fizetőeszközt 249,27–249,85 között jegyezték az euróval szemben.

2005. 05. 06. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nyugat-európai hatások vezényelték a tegnapi pesti kereskedést, a BUX alacsony forgalom mellett 0,20 százalékkal erősödött. A kereskedők azt nyilatkozták, hogy a visszafogottságot részben azzal lehetett magyarázni, hogy a vállalati gyorsjelentési szezon előtt a befektetők óvatosan vásárolnak. A nyitáskor még gyengülő, majd a kereskedés teljes hosszában javuló index 16 570,46 ponton állapodott meg, ami 33,87 pontos növekedésnek felel meg. A 6,153 milliárd forintos forgalom és a vezető részvények megosztottsága is jól jelezte, hogy a spekulánsok bizonytalanok. A kedvező negyedéves eredményeket publikáló Richtert vételi nyomás alatt tartották, a gyógyszergyártó részvényei 200 forinttal napi csúcsukon, 25 100 forinton zártak. A Richter mellett a nevet váltó Matáv is drágult: a jövőben Magyar Telekom Távközlési Rt. néven szereplő társaság papírja 10 forinttal 870 forintra nőtt. A cégbíróság május 6-án bejegyezte a Matáv nevének megváltozását, így tegnaptól a társaság teljes neve Magyar Telekom Távközlési Rt., rövidített neve Magyar Telekom Rt.
A vezető részvények sorából csökkenve zárt a 80 forinttal beeső Mol és a három forinttal gyengülő OTP. Lefelé mozgott a legtöbb kis forgalmú papír is, de néhány kivétel azért volt közöttük, mint a TVK, az FHB és az Egis. A nap nyertese a jelenleg alulárazott Graphisoft lett 60 forintos megugrásával.
Nem keltett viszont meglepetést az Antenna Hungária azzal, hogy 465 forinttal csökkent az ára, mivel tegnap már a 460 forintot érő osztalékszelvény nélkül kereskedtek a műsorszóró papírjaival. Hasonlóan követte a kijárt utat a 200 forintos árfolyamra zuhanó Nabi is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.