Munkaajánlat mozgássérült személyeknek

2005. 05. 22. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mozgáskorlátozottak számára kínál szakmát és állást a
T-Mobile és a – részben a telekommunikációs társaság által alapított – Humán Erőforrás Alapítvány. Úgynevezett call center asszisztenseket, azaz telefonos ügyfélszolgálati feladatokat ellátó alkalmazottakat keres a mobilcég, s a Marketlink Kft. Még tíz napig lehet jelentkezni az állami szinten elismert szakmát nyújtó képzésre. Derera Mihály, a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége továbbképző intézetének vezetője lapunknak elmondta: a jövő év augusztusáig – több mint egy esztendőn át – tartó tanfolyam érdekessége, hogy egyúttal munkaviszonyt is jelent, hiszen egy hónap után már minimálbérnél magasabb havi fizetést folyósítanak a résztvevőknek.
A szervezők a fővárosban és környékén élő mozgáskorlátozottakra számítanak, akik közül – több lépcsőben – harminchat főt választ ki a T-Mobile. A képzés végén sikeresen vizsgázók biztos állásra számíthatnak – jelentette ki Derera Mihály. A szakember szerint a megszerzett szakma másfelé is kelendő lehet, hiszen egyre nagyobb a munkaerőpiacon a kereslet az ügyfélszolgálatokon dolgozók iránt. Jelenleg 330 hazai cég foglalkoztat ilyen munkatársakat, közel tízezer főt. Viszont az ezret sem éri el azoknak az alkalmazottaknak a száma, akik elismert bizonyítvánnyal is rendelkeznek. A mobilcég és a továbbképző intézet közös tanfolyamára – például a 06-40/200-590-es kék számon – jelentkező mozgáskorlátozottak tehát ebbe az élcsapatba kerülhetnek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.