Röviden

2005. 05. 26. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jelentős értékben érkezett túljegyzés a tegnap tartott 2008/D jelű államkötvények hatodik aukciójára. A kibocsátó által meghirdetett menynyiséget közel háromszor jegyezték túl, az 50 milliárd forintnyi papírra 132,2 milliárd forintnyi igény érkezett, de végül csupán az eredetileg meghirdetett mennyiséget értékesítették. A nemzetközi értékpapír-piaci szövetség értékelése szerint számított átlaghozam 7,41 százalékos volt, ami 7 bázisponttal haladta meg a szerdai másodpiaci referenciahozamot. (P. B.)

A CA IB Alapkezelő Rt. és a HVB Bank Hungary Rt. közös alapja, a HVB Triatlon Tőkegarantált Alap jegyeiből 2,8 milliárd forint értékben jegyeztek a befektetők. A Magyarországon elsőként kibocsátott, többprofilú, tőkegarantált alap jegyeit 2005. május 2. és 2005. május 20. között lehetett jegyezni. (P. B.)

Az osztrák Wiener Stadtische négy biztosítótársaságot vásárolt, illetve vásárol meg a kelet-közép-európai régióban, magyarországi leánycége, az Union Biztosító Rt. 2005 végére várhatóan kettőt ugrik előre a biztosítók rangsorában – mondta az MTI–Ecónak Maják Viktor, az Union Biztosító Rt. kommunikációs igazgatója. Az Union Biztosító 2004 végén – 9,61 milliárd forintos díjbevételével – a tízedik legnagyobb biztosítótársaság volt Magyarországon. (MTI–Eco)

A világ vezető szállodalánca, az InterContinental 38 százalékkal növelte nyereségét az év első negyedében. Az adó előtti eredmény 65 millió font volt az első három hónapban az egy évvel korábbi 47 milliót követően, az üzemi eredmény ötven százalékkal, 76 millió fontra nőtt. (MTI-Eco)

A finn Nokia mobilkonszern figyelmeztetést kapott a finnországi pénzügyi felügyelettől amiatt, hogy megsértette az információszolgáltatásra vonatkozó szabályokat. A hatóság közleménye szerint azért marasztalta el a céget, mert a Nokia az előre jelzettnél jobb tavalyi utolsó negyedéves eredményeit az előírtnál később hozta nyilvánosságra. (MTI–Eco)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.