Röviden

2005. 05. 22. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Segélyvonalon a károsultakért
Közel 12 millió forint gyűlt össze a Pannon GSM, a T-Com, a
T-Mobile és a Vodafone közös 1749-es segélyvonalán a mátravidéki károsultaknak. A négy szolgáltató közös felhívással fordult a hazai társadalomhoz. Az ügyfelek a szám felhívásával, illetve a mobilszolgáltatók esetében egy sms elküldésével 200 forinttal járulhattak hozzá a károsultak megsegítéséhez. Az összeg a Magyar Vöröskereszt közreműködésével jut el közvetlenül a rászorulókhoz.

Irodalmi művek mobiltelefonra
Japánban egyre népszerűbb a mobiltelefonos irodalom. Számos honlap kínálja mobiltelefonra könyvek százait, klasszikustól bestsellereken át olyan alkotásokig, amelyek kifejezetten az új médium számára íródtak. A handy-irodalomhoz hozzá kell szokni. A kisméretű képernyő miatt mindig csak néhány sort lehet elolvasni. De az egyre jobb kivitelű displaynek és a gyors lapozást szolgáló ügyes megoldásoknak köszönhetően az olvasás a valóságban könnyebb, mint azt gondolná valaki.

Búcsú a hagyományos készülékektől?
Az internetes telefonálás az elkövetkező években teljesen kiszorítja majd a hagyományos telefonbeszélgetéseket – áll
a „connect” német szakfolyóiratban megjelent szakmai jelentésben. Ma még nem jósolható meg, mennyi időt vesz majd igénybe, amíg megtörténik az átállás a „Voice over IP”-re, de ez mindenekelőtt
attól függ majd, hogy milyen tempóban terjed el a szélessávú internetelérés. A jelentés szerint piackutatók arra számítanak, hogy a jövőben a magán telefonbeszélgetések 80 százalékát teljes egészében az interneten keresztül bonyolítják majd le.

Újabb termékek a T-Online-tól
Az Axelero Internet, amely május 6. óta T-Online Magyarország néven folytatja tevékenységét, a névváltással együtt megújította termékkínálatát és tervezett új szolgáltatásait. Az internetszolgáltató – amint arról beszámoltunk – májustól a Magyar Telekomhoz tartozó területeken kétszer gyorsabb ADSL-elérést kínál, így az eddigi ADSL-sebességek 1, 2, illetve
3 Mbit/sec-ra emelkedtek. A T-Online új szélessávú-csomagokat vezet be a piacra, melyeket az eltérő felhasználói rétegek igényeihez szabtak.

Betörhet a piacra az LG
Alaposan feladhatja a leckét versenytársainak az LG telekom üzletága, amely a hazai 3G-szolgáltatás év végi megjelenésével piacvezető szerepre tör a mobiltelefon-készülékek piacán. Kérdéses azonban, hogy a magyar GSM-készülékpiacon az ügyfelek által kevésbé keresett cég mire alapozza optimizmusát,
s hogyan akarja elérni céljait – írta az it.news.hu.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.