Röviden

2005. 06. 01. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Lasselsberger Kft. a tőzsde honlapján közzétette a felügyelet által jóváhagyott önkéntes vételi ajánlatát a Zalakerámia Rt. valamennyi részvényére. Az ajánlati ár részvényenként 2350 forint. (P. B.)

*****
Az idei éve első negyedében elért nyereség terhére részvényenként 80 forintos osztalék kifizetéséről döntött a Zwack Unicum Rt. közgyűlése. A 2004-es évre vonatkozó nyereségből 800 forintot osztottak ki minden egyes Zwack-papír után. (P. B.)

*****
A kanadai kormány idén és jövőre hárommillió dollárral támogatja a külföldön működő kereskedelmi szervezeteket, egyesületeket – jelentette be Jim Peterson nemzetközi kereskedelmért felelős miniszter. Céljuk a kanadai export növelése, ami a munkahelyteremtés szempontjából is létfontosságú. (Cs. A.)

*****
A hat hónapos futamidejű diszkontkincstárjegy szerdai aukcióján 7,19 százalékos átlaghozam alakult ki a nemzetközi értékpapír-piaci szövetség ajánlása alapján számítva (ISMA), ez nyolc bázisponttal alacsonyabb a keddi másodpiaci referenciahozamnál, a május 18-án tartott legutóbbi aukció átlaghozamától pedig 19 bázisponttal marad el – közölte az Államadósság Kezelő Központ. (MTI–Eco)

*****
A Pannon GSM Távközlési Rt. és montenegrói testvérvállalata, a ProMonte 30-40 százalékos megtakarítást vár attól, hogy ezután közösen végzik beszerzéseiket. A közlemény szerint ez az első olyan eset, amikor a norvég Telenor-csoport skandináv térségen kívüli leányvállalatai hoznak létre ekkora méretű társulást. (MTI–Eco)

*****
Az olasz Pirelli a vezetékgyártó üzletágát mintegy 1,3 milliárd euróért eladja a Goldman Sachs magánbefektetői egységének – állítják az ügylethez közel álló források. Korábban a milánói tőzsdén már felfüggesztették a Pirelli és anyavállalata, a Camfin részvényeinek kereskedését, mert fontos bejelentésre vártak. (MTI–Eco)

*****
Az osztrák Telekom Austria a tervezettnél korábban veszi tulajdonába a bolgár Mobiltel mobilszolgáltatót, az erről szóló megállapodást szerdán írták alá a két cég képviselői Bécsben. (MTI–Eco)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.