Zenehallgatás telefonról

Napról napra egyre nagyobb tudással vértezik fel a mobiltelefon-gyártók a készülékeiket. Teszik ezt azért, mert a konkurencia szorongatja őket, de inspirálva vannak a technikai újdonságok iránt éhes közönség által is. A legnagyobb mobilos cégek sorából a finn Nokia képes volt megújulni, a kor követelményeit figyelembe véve átalakítani modellpalettáját, s a külső megjelenésre is hangsúlyt fektetni. Az Sony Ericsson (SE) némi késéssel, de vette a lapot, s a legmerészebb fejlesztésekbe fogott.

2005. 06. 12. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Képtelenség olyan mobiltelefont vásárolni manapság, amely megfelel minden igénynek. Az alapvető telefonálási tulajdonságok már-már háttérbe szorultak, helyükre a letölthető interaktív programokat használó telefonok kerültek. A telefonokat készítő cégek megpróbálják felosztani a piacot a felhasználók szemszögéből nézve, ami nem minden esetben jó, hiszen lassan-lassan nem találunk olyan telefont a piacon, amely ne tudna valamilyen bonyolultabb szolgáltatást is. A legnagyobb gyártók, a finn Nokia és a japán–svéd Sony Ericsson fejlesztési törekvései azt mutatják, hogy a fiatalok felé érdemes nyitni.
A fejlesztések révén a Sony Ericsson idén bemutatta a Walkman márkanevű, W800 jelű készüléket, amely a mobil zenei piaci területen szerezhet babérokat a gyártónak. A W800 segítségével minőségi megalkuvás nélkül, egyetlen készüléken lehetővé válik a zenehallgatás, a telefonhívások kezelése, valamint a kiváló képek és videofelvételek készítése. A Sony Ericsson W800 az első termék, amely egyesíti egy mobiltelefon és egy walkman – digitális zenelejátszó – tulajdonságait 30 órányi akkumulátor élettartammal, valamint két megapixeles kamerával.
A W800 kompatibilis az mp3 ipari standarddal és az aac zenei fájlformátumokkal. Tárolási kapacitásának nagyságát a készülék által használt 150 zenei felvétel tárolására szolgáló 0,5 GB memory stick duo kártya jellemzi a legjobban. A Sony Ericsson nemcsak a világújdonságok fejlesztésére koncentrál, hanem olyan területekre is összpontosít, ahol a konkurencia már megvetette lábát. A presztízs nem elhanyagolható, s bár a használati funkciók azonosak, a gyártóknak egy-egy pici újdonságot bele kell csempészniük készülékeikbe. Az SE tavasszal jelentette be, hogy piacra dobja a K300 kamerás telefont. A képek és videofelvételek készítésére és megosztására alkalmas mobiltelefon egyre több ember számára válik elérhetővé, minthogy ez a „belépő szintű” telefon-, video- és képüzenetek elküldését teszi lehetővé úgy, hogy használata is rendkívül egyszerű. Így az e területen járatlan felhasználók is néhány kattintás után meg tudják osztani fotóikat barátaikkal és családjukkal.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.