Ősi recept alapján készül az új sörfajta

Munkatársunktól
2005. 07. 20. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sörnek bizonyult az az ital, amelyet egy amerikai italkészítő üzem alkalmazottja egy kilencezer éves kínai recept alapján készített el – írta az Ananova hírügynökség.
A delewarei Dogfish Head gyárban dolgozó Sam Calagione a receptet egy archeológustól kapta, aki vegyelemzésnek vetette alá a kőkorszaki észak-kínai falu romjai között talált agyagkorsó tartalmát. Az elemzés azt mutatta, hogy a korsó fenekére tapadt üledék rizs, méz, szőlő és galagonya keveréke. Ez az együttes arra utalt, hogy alkoholtartalmú ital volt valaha a korsóban, de az összetételét analizáló Patrick McGovern nem tudta, miképpen léptek egymással vegyi reakcióba a megtalált anyagok. Az ital elkészítéséhez szükséges komponenseket ezért elegyítette egy Kínából kapott, erjedést elősegítő szerrel, amelyet egy régi hagyomány szerint a rizsbor készítésénél használnak.
Az eredmény különleges ízű, pezsgőszerűen habzó világos sör lett, amelynek a tervek szerint hamarosan megkezdődik a tömeges gyártása is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Magyar Nemzet Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.