Röviden

2005. 07. 14. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Rába Rt. a májusban meghirdetett stratégiájának végrehajtása jegyében fontos személyi és szervezeti változtatásokat hajtott végre a cégcsoportnál. A Rába Alkatrész Kft. élére a beszállítói oldalon számottevő tapasztalatot szerzett, és a korszerű termelés és minőségmenedzsment módszerekben jártas új ügyvezető igazgató kerül. A pozíciót 2005. július 18-i hatállyal Urbányi László tölti be. A fém alkatrészek gyártását fókuszba helyező üzletág eddigi megbízott ügyvezető igazgatója, Simon István a Rába Futómű Kft. kontrollingigazgatója lesz. (P. B.)

Az Egyesült Államok legnagyobb szállodalánca, a Marriott International nyeresége nőtt a második negyedévben a rendkívüli tételeket nem számítva, miután az idegenforgalom élénkülésével emelkedtek a bevételek. Az adózott eredmény viszont a rendkívüli tételekkel együtt 138 millió dollárra, részvényenként 59 centre csökkent az egy évvel korábbi 160 millióról, 67 centről. (MTI–Eco)

A 12 hónapos futamidejű diszkontkincstárjegy aukcióján 6,51 százalékos átlaghozam alakult ki a nemzetközi értékpapír-piaci szövetség ajánlása alapján számítva, ez 3 bázisponttal magasabb a szerdai másodpiaci referenciahozamnál, és 4-gyel a június 30-án tartott legutóbbi aukció átlaghozamánál – közölte az ÁKK. (MTI–Eco)

Az európai STMicroelectronics stratégiai szövetséget ajánlott fel a memória-áramkörök gyártásában konkurensének, a dél-koreai Hynix Semiconductor cégnek. A Hynix szóvivője megerősítette a kapcsolatfelvételt, de cáfolta azt az értesülést, hogy az európai konszern felajánlotta volna NOR flash memóriaáramkör-gyártó egységeinek átadását a dél-koreai cégnek 5-10 százalékos részvénypakett fejében. (MTI-Eco)

Az USA-ban júniusban az előző hónaphoz képest változatlanok maradtak az árak, szemben a fogyasztói árak májusi csökkenésével. A kiskereskedelmi forgalom viszont a vártnál gyorsabban, 1,7 százalékkal bővült. A szakértők növekvő fogyasztói árakat vártak: a Dow Jones Newswires/CNBC által megkérdezett 22 elemző átlagban a júniusi fogyasztói árindex 0,2 százalékos növekedésére számított. (MTI–Eco)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.