időjárás 12°C Jusztina 2022. szeptember 26.
logo

Giorgia Meloniék sima győzelmet arattak Olaszországban

A felügyelőség tisztázza a dorogi égetőt?

Munkatársunktól
2005.08.21. 23:00

Ismét vízszennyezés történt a Kenyérmezei-patakban, amely a veszélyeshulladék-égető csatornájának lezárása miatt nem származhatott az Onyx Magyarország Kft.-től – jelentette be pénteken Szántó Balázs. A vállalat szóvivőjének tájékoztatása szerint az Észak-dunántúli Környezetvédelmi és Természetvédelmi Felügyelőség az esztergomi önkormányzat augusztus 17-i, szerdai bejelentését követően a helyszínen meggyőződött arról, hogy fekete víz folyik a Kenyérmezei-patakba a csapadékcsatorna betorkollásánál. A hatóság ellenőrizte a csatornát, és megállapította, hogy az Onyx patakba vezető csatornája jól láthatóan le van zárva, ami a francia cég szerint azt a korábbi állításukat bizonyítja, hogy a szenynyezést a hulladékégetőn kívül, illegális bekötéssel okozza valaki.
Meggyes Tamás esztergomi polgármester szerint komolytalanok az Onyx Kft. állításai, és a múlt héten nem történt veszélyt okozó szennyezés. A vállalkozás képviselőinek szavahihetőségét úgy érzékeltette: a kft. azt állította a legutóbbi szennyezésnél , hogy felajánlotta az önkormányzatnak a mintavétel lehetőségét. A valóság viszont az, hogy a telephelyre csak rendőri segítséggel tudtak bemenni.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.