Elindult a Nokia Nseries

Mint ahogyan általában nyáron szokás, a mobiltelefon-gyártók az év közepén a már korábban bemutatott, de még piacra nem dobott készülékeikkel rukkolnak elő. A Nokia az Nseries első darabjával, az N90 jelű készülékkel jelent meg. A hazai felhasználók az idei év első felében 1,5 millió mobilkészüléket vásároltak, elemzők szerint ez a szám a második fél évben meghaladhatja majd a kétmilliós szintet is. A legtöbb készüléket a régiek lecserélése miatt vásárolták, a multifunkciós felhasználási lehetőség iránt egyre nagyobb igény mutatkozik.

2005. 08. 14. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fényképezésre és videofelvétel készítésére alkalmas mobilkészüléket már ismert a piac, de olyan termék nem volt, amely a profeszszionális, magas minőségű fényképezésre lett volna alkalmas. A Nokia az Nseries készülékei közül az N90 jelű modellel a magas színvonalú fotózás iránt érdeklődők kegyeit próbálja elnyerni.
A gazdag funkciókészletű telefonok új multimédiás Nokia Nseries sorozatába tartozó Nokia N90 a képkezelés, az okostelefon-funkciók és a 3G konvergenciáját hasznosítja. A 3G-s szolgáltatásokat, így a kétirányú videohívást, a videomegosztást és a push e-mailt szervező, videostreaming, internetböngésző szolgáltatások, valamint további telepíthető szoftverek egészítik ki.
Az N90 bemutatásával a Nokia megerősíti a mobilfényképezés piacán szerzett vezető és újító szerepét – mondta Juha Putkiranta, a Nokia Multimedia Imaging üzletágának alelnöke. A Nokia N90 a magas minőségű fényképek és videofelvételek készítése céljából a fejlett kamerafunkciók sorát vonultatja fel. A szolgáltatások között található egy két megapixeles, autofókuszos kamera beépített vakuval és az éles közeli képekhez használható makroüzemmóddal, illetve CIF-felbontásban felvételt készítő s a készüléken a szerkesztést is biztosító videokamera – áll a Nokia sajtóközleményében.
A Nokia XpressPrint nyomtatási megoldás segítségével a Nokia N90-nel egyszerűen megoldhatóvá válik az elkészített képek jó minőségű nyomtatása is. A Nokia XpressPrint egy sor mobilos nyomtatási lehetőséget kínál a felhasználóknak. Ha például PictBridge-en nyomtatunk, a készülék USB-kábelen közvetlenül csatlakozik a személyi számítógéphez. A Nokia XpressPrint-es megoldással Bluetooth vezeték nélküli technológián keresztül kábelek nélkül is nyomtathatunk. Ezenkívül a telefon oldalán egyszerűen eltávolítható multimédia-kártyát is behelyezhetünk a kompatibilis printerbe.



Cserélik a régieket. A hazai felhasználók az idei év első felében 1,5 millió mobilkészüléket vásároltak, elemzők szerint ez a szám a második fél évben meghaladhatja majd a kétmilliós szintet is. A legtöbb készüléket a régiek lecserélése miatt vásárolták a vevők, a multifunkciós felhasználási lehetőség iránt egyre nagyobb igény mutatkozik. Magyarországon a Nokia készülékei a legnépszerűbbek – jelentette az IDC Hungary. A Sony Ericsson a második, a Samsung a harmadik legnépszerűbb készülék. A mobilok éves szintű eladásai 2009-re várhatóan átlépik majd az egymilliárdos határt – ezzel a rádiótelefonok egyre olcsóbbá s a legkelendőbb elektronikai árucikké válnak majd a világon – írta egy mobiltelefonokról készült felmérés.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.