időjárás 12°C Jusztina 2022. szeptember 26.
logo

Giorgia Meloniék sima győzelmet arattak Olaszországban

Hamarosan tőzsdére viszik a SkyEurope-ot

MTI–Eco
2005.08.04. 23:00

A SkyEurope fapados légitársaság azt tervezi, hogy a nyár végével lép egyidejűleg a bécsi és a varsói tőzsdére – közölték a társaság szándékait ismerő illetékesek.
Korábbi lapértesülésekben az szerepelt, hogy a három éve működő, magántulajdonosok, illetve befektetési alapok tulajdonában lévő, szlovákiai székhelyű légitársaság részvényei 30-40 százalékát fogja felajánlani eladásra. A SkyEurope már jó ideje fontolgatja, hogy nyilvános részvénykibocsátásba kezd további bővülése finanszírozása érdekében. Tavaly a társaság 956 ezer utast szállított, szemben a 2003. évi 171 ezerrel. A SkyEurope gépeit Pozsonyból, Budapestről, Varsóból, Krakkóból és Kassáról indítja.
A SkyEurope-ban egyebek mellett részesedése van az Európai Újjáépítési Fejlesztési Banknak, az ABN Amrónak és a Bank Austria Creditantstaltnak is.

Teherárut is szállít. A szlovák SkyEurope diszkont-légitársaság azt tervezi, hogy a jövőben a menetrend szerinti járatokon teherárut is szállít – közölték tegnap a társaságnál. Szlovákia és a környező új EU-tagállamok gazdaságának fellendülése miatt megnőtt az igény a teheráru, különösen az expresszáru, az ipari alkatrészek és az elektronikai részegységek légi fuvarozása iránt.
Az új üzletág jelentős mértékben hozzájárul a SkyEurope árbevételének növekedéséhez – jelentette ki a cég vezetője, Christian Mandl, konkrét adatokat azonban nem közölt.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.