Nyolc jelölt az elnökségre

Gyõrffi Miklós, a Magyar Rádió Rt. elnöki tisztségére pályázók egyike egy tévémûsorban úgy vélte, hogy jelenleg patkányok vannak az intézményben. Az intézmény közalapítványának kuratóriumi elnöksége szeptember 12-én nyolc jelöltet hallgat meg személyesen.

Swendt Pál
2005. 08. 30. 23:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gyõrffi Miklós rádiós műsorvezetõvel, a pályázók egyikével beszélgetett Havas Henrik a TV2 tegnap reggeli mûsorában. Havas kifejtette: az intézmény környékén járva nem érez nosztalgiát egykori munkahelye iránt, mindössze a déli harangszó jut az eszébe, amitõl megõrül. – Különösen attól, hogy ekkor mindig elhangzik az éppen megszólaló harang története is – tette hozzá a mûsorvezetõ, aki ezután elnöki terveirõl kérdezte Gyõrffit. A rádiós elmondta: azért vállalkozik a feladatra, mert szerinte a magyar publikum jobbat érdemelne, mint amit adóforintjaiért a közszolgálati rádiótól kap. Véleménye szerint az intézmény ma egy olyan lelakott épülethez hasonlít, amelyben patkányok és kétes elemek vannak, és egy olyan ingatlanfejlesztõre van szükség, aki kipucolja azt. Gyõrffi példaként a fõvárosi IX. kerületi, Tűzoltó utcai tömbházrehabilitációs programot említette.
*
A kurátorok e-mailes szavazatai alapján a nagykuratórium elõtt szeptember 5-én hat pályázó ismertetheti elképzeléseit, míg a kuratóriumi elnökség nyolc jelöltet hallgat meg szeptember 12-i ülésén – jelentette be Gellért Kis Gábor, a grémium elnöke. Földvári Györgyi, a civil kurátorok egyike elmondta, kíváncsiak lettek volna az összes jelöltre, az e-mailben történõ szavaztatás pedig ellenkezik a testület szervezeti és működési szabályzatával. – Éppen a kurátorok elõterjesztése alapján májusban módosított szabályzat ad lehetõséget arra, hogy a meghallgatand ó személyekrõl szavazhassanak a testület tagjai – reagált Gellért Kis Gábor.
Gyõrffi mellett lapinformációk szerint elnöknek jelentkezett Balogh Gábor ügyvéd, Benedikty Béla volt rádiós szerkesztõ, Szomoráky Béla, az intézmény egykori szerkeszt õségvezetõje, Hollós János, a rádió alelnöke, Pálffy István, a közt évé híradójának mûsorvezetõje, Benda László, az MTV külpolitikai szerkesztõje, Világi Gyula, az MTV szerkesztõje, Avanesian Alex, a rádió regionális fõszerkesztõ-helyettese, B. Király Györgyi és Fodor János, a rádió mûsorvezetõi, Siklós Erik rádióriporter, és Szayly József, a Petõfi rádió adófõszerkesztő-helyettese.
A nagykuratórium szeptember 9-én kétharmados többséggel választhatja meg az intézmény új elnökét.



MTV: ÁLLÓ AUTÓK, TAXIVAL KÖZLEKEDÕ STÁBOK. Taxival utazik a riportok helyszíneire a Magyar Televízió Rt. több, napi mûsort készítõ stábja, miután az intézmény vezetése megtiltotta, hogy az eddig használt jármûvekkel közlekedjenek – értesült lapunk. Holub Katalin, az MTV szóvivõje nem cáfolta értesüléseinket. Mint mondta, a most zajló folyamatok az intézmény költségcsökkentési tervének részei. – A közbeszerzési törvény elõírásai alapján választják majd ki a szállító céget – tette hozzá.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.