időjárás 12°C Jusztina 2022. szeptember 26.
logo

Giorgia Meloniék sima győzelmet arattak Olaszországban

Roma rumlik

2005.08.25. 23:00

Nem hivatalos roma találkozó volt minap Törökszentmiklóson: két cigány család esett egymásnak egyelőre ismeretlen okból. A résztvevők olyannyira eltángálták egymást, hogy egyikük úgy, ahogy volt, mindjárt meg is halt, nyolc harcost pedig súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba. A csatatérre kivonuló rendőrök (őket ezúttal nem bántották) az áldozatokon kívül jelentős fegyverarzenált is találtak a mérkőzés helyszínén, még egy kézigránát is repült.
A különféle cigány szervezetek (rengeteg van belőlük, ők is harcban állnak egymással) egyelőre nem kommentálták a történteket, az viszont már ennyiből is világosan látszik, hogy Kolompár Orbánnak és vezértársainak van még mit tenniük az általános romabéke érdekében.
Nem tartozik szorosan az esethez, de itt említeném meg, hogy az Integrációs Roma Szövetség (már ilyen is van) minap Teleki László romaügyi államtitkár leváltását követelte a kormányzattól. A Roma Sajtóközpont beszámolója szerint Teleki a felelős azért, hogy közröhejbe fulladt a nagykanizsai romaholokauszt-ünnepség. A szervezők ahelyett, hogy egyvégtében a hatvan évvel ezelőtti áldozatokra emlékeztek volna (merthogy állítólag azért mentek oda), vidám futballmeccset rendeztek a helyszínen (az eredményről nem kaptunk hírt). A rangadót később fergeteges lakodalmas rock követte, maga Bangó Margit is fellépett az eseményen, igen nagy sikerrel.
Arról egyébként nem érkezett információ, hogy melyik roma brigád követeli a felelős államtitkár menesztését, a helyszínen ugyanis nemigen háborogtak a résztvevők, ettek-ittak, futballoztak, danoltak, majd ennek végeztével ki-ki szállására hajtatott. Áldozatokról itt nem érkezett jelentés.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.