időjárás 11°C Ferenc 2022. október 4.
logo

Röviden

MTI
2005.08.14. 23:00

Merénylet Srí Lankán
Colombo. Rendkívüli állapotot léptetett életbe Csandrika Bandanaraike Kumaratunga elnök asszony Srí Lankán azt követően, hogy ismeretlen merénylő előző nap meggyilkolta Lakshman Kadirgamart, az ország külügyminiszterét. (MTI)

Beiktatták Bakijevet
Biskek. Ünnepélyesen beiktatták hivatalába vasárnap Kurmanbek Bakijev kirgiz államfőt, aki egy hónappal ezelőtt földcsuszamlásszerű győzelmet aratott a közép-ázsiai köztársaságban tartott elnökválasztáson: a leadott voksok bő négyötödét szerezte meg. (MTI)

Orosz–lengyel békülékenység
Moszkva. Az orosz–lengyel kapcsolatok javítását szorgalmazta az orosz külügyminisztérium azt követően, hogy Valerij Loscsinyin külügyminiszter-helyettes telefonon beszélt lengyel kollégájával, Andrzej Zaluckival, illetve fogadta a moszkvai lengyel nagykövetet. Moszkva azon reményének adott hangot, hogy „függetlenül a lengyelországi választások előtti küzdelem kiéleződésétől, megszűnik az oroszellenes hangulat szítása”. (MTI)

Felfüggesztett észt határegyezmény
Moszkva. Oroszország felmondja az Észtországgal kötött határegyezményt, mert az észt parlament a ratifikáláskor megjegyzéseket fűzött a szöveghez. E kiegészítés utalást tartalmaz a szovjet megszállásra, és megteremti az alapját a kompenzációs követeléseknek. (MTI)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.