Röviden

2005. 08. 14. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fényképezőkbe integrált telefonok
Az LG Koreában bemutatta az SV550/KV5500/LP5500 öt megapixeles digitális fényképezőkbe integrált mobiljait. A készülékek mindössze 18,4 mm vastagok, a kamera 180 fokban elforgatható. Mindegyik rendelkezik autofókusszal és valódi vakuval. Képesek a sorozatfelvételre, egymás után hat kép erejéig. A MiniSD segítségével akár 1 gigabájtra bővíthető
a táruk.

Keveset beszélnek mobilon az oroszok
A mobiltelefonnal rendelkező orosz nyugdíjasok kétharmada legfeljebb havi egy eurónak (azaz körülbelül 250 forintnak) megfelelő összegért kommunikál készülékével – derül ki egy friss oroszországi felmérésből. Mint ahogy az is, hogy a felnőttkorú orosz lakosság 52 százalékának van mobilkészüléke, de harmaduk havi átlagban hat eurónál kevesebbért használja. Az alacsony telefonálási költséget elsősorban kevesebb beszélgetéssel és több sms küldésével érik el.

Román szolgáltatót vesz a Liberty Global
Az amerikai Liberty Global Inc. távközlési és kábeltévés társaság közölte, hogy 404,5 millió dollárért megvásárolja az egyik legnagyobb román széles sávú távközlési és kábeltévé-szolgáltatót, az Astral Telecom SA-t.
A vétel a versenyhatóságok jóváhagyására vár, az ügyletet még az idén le szeretnék zárni. Az Astral Telecom eddig román és külföldi befektetők, valamint az AIG New Europe Fund tulajdonában volt.

A cég elnöke lesz a Nokia vezére
A világ legnagyobb mobiltelefon-gyártójánál, a finn Nokiánál bejelentették, hogy a társaság vezérigazgatója, Jorma Ollila jövő júniusban megválik tisztségétől, a cég elnöke lesz, s a helyébe Olli-Pekka Kallasvuo lép, aki jelenleg a vállalat főegységének számító mobiltelefon-részleget vezeti.

Második helyre szorul a vezetékes-üzletág
A milliárdos felvásárlásoknak köszönhetően hamarosan a mobilüzletág lesz a legnagyobb bevételtermelő tevékenysége a Deutsche Telekomnak, míg a vezetékes-üzletág hozzájárulása a második helyre szorul. A külföldiérdekeltség-vásárlásoknak köszönhetően a német távközlési vállalat sikeresen függetlenítette magát a heves németországi konkurenciaharctól is.

Kézi készülékkel a szúnyogok ellen
Dél-Koreában egy mobilszolgáltató jóvoltából mostantól az emberek is képesek kellemetlenkedni a szúnyogoknak. A Trud című orosz lap szerint Dél-Korea legnagyobb mobiltelefonos hálózata egy jelképes összegért speciális funkcióval látja el a készülékeket, amelyek ezzel a szúnyogok és más vérszívók számára kellemetlen frekvenciájú hullámokat bocsátanak ki.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.