időjárás 15°C Jusztina 2022. szeptember 26.
logo

Röviden

MN
2005.08.10. 23:00

Dávid Ibolya kész lemondani
Dávid Ibolya lemond az MDF elnöki posztjáról, ha a párt nem jut be a parlamentbe a 2006-os választásokon. A pártelnök a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában azonban kijelentette, hogy a Magyar Demokrata Fórum be kíván jutni a parlamentbe. (MTI)

Új „centrumos” tömörülés
Kereszténydemokrata párt – Keresztényszociális Centrum Összefogás néven új párt alakult – értesült a HVG. A zászlóbontást szeptemberre tervező tömörülés vezetői között van például Bartók Tivadar – aki egy ideig a KDNP-t vezette és a Kupa Mihály-féle Centrum Párt egyik létrehozója volt –, valamint Füzessy Tibor. (MN)

MÁV-kórház: vitatott igazgató
Az MDF fővárosi frakciója politikai mutyizást sejt a háttérben, és felháborítónak tartja, hogy Kóka János gazdasági miniszter azt a Molnár Lajost nevezte ki a MÁV-kórház igazgatói posztjára, akit korábban, még a Szent István Kórház igazgatójaként gazdálkodási hiányosságok miatt fegyelmivel távolítottak el. Szőke László frakcióvezető szerint a kinevezés hátterében Molnár liberális kötődése áll, hiszen a főorvos egészségügyi szakértőként dolgozott az SZDSZ mellett, sőt a párt több kampányrendezvényén is részt vett. (MTI)

Csajág ellenáll
Fél pályán lezárták a településükön átvezető utat tegnap a lakosok a Veszprém megyei Csajág községben, tiltakozva a rendkívüli teherautó- és kamionforgalom miatt. Az emberek a falu főutcáján 300 méter hosszan, öt napon át zárják el autókkal, gépekkel az úttest felét és lassítják a forgalmat – tudatta Vörös Gyula polgármester. (MTI)

Rendőrségi vizsgálat az Onyxnál
Rendőrségi segítséggel vizsgálatot végeztek tegnap az Esztergom által megbízott független laboratórium szakemberei a dorogi hulladékégetőt üzemeltető Onyx Kft. területén. (MN)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.