Szalmonellás magyar csirke Olaszországban

Munkatársunktól
2005. 08. 12. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Értesítés érkezett a magyar állat-egészségügyi hatósághoz az Európai Unió úgynevezett gyorsriasztási rendszerén, hogy Olaszországban magyar eredetű, szalmonellával fertőzött csirkemellfilét találtak ellenőrzésük során az olasz szakemberek augusztus elején. – Az állat-egészségügyi hatóságok megtették a szükséges lépéseket annak érdekében, hogy a továbbiakban ne kerülhessen ki szalmonellás csirkehús abból a Pest megyei baromfi-feldolgozó üzemből, amelynek termékét nemrégiben fertőzöttnek találták Olaszországban – tájékoztatott az MTI. Virsinger Györgytől, a Pest megyei állat-egészségügyi állomás igazgatójától megtudtuk, hogy a riasztás után azonnal megvizsgálták az üzemet, ahol azonban már nem tudtak mintát venni a kérdéses tételből, de a hatóság talált néhány kisebb személyi problémát, amelyeket a csirkevágóhíd azonnal orvosolt. Azóta az állat-egészségügyi hatóság rendszeres ellenőrzés alatt tartja az igazgató által valóban jónak nevezett üzemet, és eddig mindegyik minta negatívnak bizonyult, és nem észleltek rendellenességet.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Magyar Nemzet Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.