időjárás 14°C Eufrozina , Kende 2022. szeptember 25.
logo

További társaságokat adhat el a Pannonplast

MTI - ECO
2005.08.05. 23:00

A Pannonplast, azután, hogy értékesítette a csoporthoz tartozó Pannonpipe Kft.-ben meglévő ötvenszázalékos üzletrészét, megfelelő ár esetén eladná a Polifoam többségi tulajdonát is – mondta Bokorovics Balázs, a Pannonplast igazgatóságának elnöke. A Polifoam 49 százaléka a Trocellen GmbH-é, amelynek tulajdonosa értékesíteni akarja az évi 70-80 millió euró árbevételű német céget.
Ha jó árat kínálnak, akkor a Pannonplast megfontolja a Polifoam 51 százalékának eladását – közölte az elnök. Az MTI kérdésére hozzátette, hogy a Polifoam 51 százalékának a cégcsoporton belül történt átcsoportosítása nem áll összefüggésben a lehetséges értékesítéssel.
Arra, hogy az üzletrészt július végén a Pannonplast százszázalékos tulajdonában lévő, a cégcsoport finanszírozási struktúrájának fejlesztését segítő Polifin Kft. vegye meg, a Polifoam tevékenységének újrafinanszírozása miatt volt szükség.
A műanyagcső-gyártó Pannonpipe ötvenszázalékos üzletrészének eladásáról csütörtökön bejelentett tranzakció valamivel a Pannonpipe 1,5 milliárd forintos saját tőkéje feletti áron történt – válaszolta újságírói kérdésre Bokorovics Balázs.
Szóba jöhet még az FCI eladása is, bár termékének, a kompozit szigetelőknek a piaca jelentős bővülés előtt áll. Ezért valószínűbb a további fejlesztés – mondta Bokorovics Balázs, hozzátéve, hogy a cégben 42 százalékban tulajdonos Fukurawa támogatja az ehhez szükséges beruházásokat.
A Pannonplast a csomagolási üzletágat tekinti továbbra is stratégiainak, de megfelelő szakmai partner esetén a műszaki műanyagok területén is lát fejlődési lehetőséget.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.