Folytatta a tésztaosztást az MSZP

Újabb baranyai településeken osztott lejárt szavatosságú tésztát az MSZP. Információink szerint a szocialisták aktivistái kedden Vásárosdombón osztottak száraztésztát, szerdán Palén pedig már házról házra jártak a lejárt szavatosságú élelmiszercsomagokkal. Egy paléi férfi elmondta lapunknak: azt közölték a tészta átadásakor, hogy a csomag az MSZP ajándéka.

2005. 09. 22. 23:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tovább osztogatták a lejárt szavatosságú száraztésztát a szocialisták Baranyában. – Egy helyi szocialista aktivista a családjával jött el hozzánk szerda este, és átnyújtotta nekünk a tésztát, hogy az az MSZP ajándéka – nyilatkozta tegnap Drahos Sándor. Egy neve elhallgatását kérő vásárosdombói asszony pedig arról értesítette lapunkat, hogy a helyi művelődési központban kedden jelentek meg a tésztaosztogatók.
A lejárt szavatosságú élelmiszert az MSZP-s aktivisták a hét végén a Baranya megyei Sásdon kezdték. A szavatosságát 2005. április 15-ig megőrző tésztát először jelzés nélküli csomagokba rakták át – az eredeti HM-pecséttel ellátott dobozok egy része közben elő is került –, majd a helyi MSZP-s csoport vezetője, Sohonya István irányítása mellett múlt szombaton a baranyai településen osztogatták a helybelieknek. Sohonya István lapunknak elmondta, hogy nem MSZP-s szervezésről van szó, mert nemcsak a párt aktivistái vettek részt a tésztaosztásban, hanem civilek is. Állítása szerint egyébként több helyi rászoruló is azt közölte, hogy az élelmiszer jó minőségű és finom.
*
– Az elmúlt három évben nagyon sok ilyen szociális akciót szerveztünk, és ahogy korábban sem, úgy most sem tüntettük fel az MSZP logóját az adományokon – mondta Sohonya. Hozzátette: a vásárosdombói és paléi tésztaosztásról nem tud, mert ő csak a sásdi akciót intézte.
A készletet a honvédségtől beszerző Páva Zoltán komlói polgármester – aki egyben szocialista parlamenti képviselő is – azt mondta, hogy az akciónak nem volt politikai célja, a szerencsétlenség az volt, hogy nem lett volna szabad az élelmiszert az utcán osztogatni. Páva Zoltán elmondása szerint arra kérte az érintetteket, hogy a rászorulóknak kell a tésztát osztani, és azt kell mondani, hogy a tészta a Honvédelmi Minisztérium (HM) adománya. (Ismert, a tárcát a szocialista Juhász Ferenc vezeti.) Hozzátette: amikor észrevették, hogy van olyan címke, amelyiken lejárt szavatossági idő szerepelt, felhívta a minisztériumot. Közölték vele, ott van a tanúsítvány, hogy ehető, fogyasztható a tészta.
A Honvédelmi Minisztérium kommunikációs főosztálya azt közölte, hogy a Magyar Honvédség inkurrenciakészletéből karitatív célokra ajánlottak fel a száraztésztát. A felajánlott élelmiszer csomagolásán feltüntetett lejárati idő szerint a tészta már nem fogyasztható, de a szavatosság lejárta előtt a Magyar Honvédség Egészségvédelmi Intézetének élelmezéshigiénés laboratórium a tésztaféléket bevizsgálta, s a vizsgálat eredményei alapján a szavatossági időt hat hónappal meghosszabbította.
Csakhogy a fogyasztóvédelem szerint a honvédség nem hoszszabbíthatta volna meg a minőségi határidőt. – Nincs lehetőség arra, hogy egy lejárt minőségmegőrzési idejű termék minőségmegőrzési idejét meghosszabbítsák – mondta Kathy Attila, a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség szóvivője.
A Fidesz választókerületi elnöke, Polics József megalázónak tartja, ha egy párt a rászorult és kiszolgáltatott emberek szimpátiáját ilyen módszerrel akarja elnyerni. – Felháborító, hogy vannak, akik azt hiszik, az emberek egy tál étellel, konzervvel vagy egy csomag lejárt szavatosságú tésztával megvehetők – értékelt Polics.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.