Fukarkodik a városvezetés

2005. 09. 19. 23:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Parázs vitát folytatott a veszprémi önkormányzat közgyűlése a közelmúltban arról, hogy mekkora összeggel és milyen módon támogassák a székelyföldi árvízkárosultakat. Marosy András, a Fidesz– MKDSZ frakcióvezetője előterjesztésében arra tett javaslatot, hogy az önkormányzat az ökumenikus segélyszervezeteken keresztül ötmillió forinttal támogassa a határon túli bajbajutottakat. Ezzel szemben Asztalos Sándor, a város alpolgármestere azt indítványozta, hogy a Veszprémben rendezendő segélykoncert bevételéhez a város tegyen hozzá ugyanannyit, de legalább egymillió forintot. Katanics Sándor MSZP-s frakcióvezető javaslata pedig arról szólt, hogy az önkormányzat csupán egymillió forinttal támogassa a székelyföldi árvízkárosultakat. Akadt olyan szocialista képviselő is, aki úgy érvelt, hogy egyáltalán ne jótékonykodjanak, inkább a megye hasonló problémáit orvosolják.
– Tudtam, hogy az eredeti előterjesztésemet nem fogja megszavazni a képviselő-testület, ezért úgy döntöttem, hogy visszavonom azt – nyilatkozta Marosy András. A Fidesz–MKDSZ frakcióvezetője hozzáfűzte: a közgyűlés nagy többséggel Asztalos Sándor javaslatát szavazta meg. A két megmaradt lehetőség közül ez volt a kedvezőbb, mert telt ház esetén akár 1,5 millió forinttal is segíthetjük a székelyföldi árvízkárosultakat – vélekedett Marosy. A Fidesz–MKDSZ frakcióvezetője szerint furcsa, hogy míg a székelyföldi bajbajutottakra nincs ötmillió forintja a városnak, addig az önkormányzat fennállásának 15. évfordulójára tervezett ünnepségre mintegy négymillió forintot szánnak, amely még akkor is jelentős kiadás, ha a költségek egy részét szponzori pénzekből fedezik. – Azt szeretnénk, hogy kevesebbet költsünk az ünneplésre, s a megtakarított összeggel a székelyföldi árvízkárosultakat támogassuk – fogalmazott a frakcióvezető. Katanics Sándor szerint az a fontos, hogy ne csak közpénzzel jótékonykodjanak, ezért az önkormányzat az iskolákban gyűjtőakciót indít, amelynek bevételét a Baptista Szeretetszolgálaton keresztül juttatják el a károsultakhoz.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.