Röviden

2005. 09. 01. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A francia Danone élelmiszer-ipari vállalat 346 millió eurós adózott eredményt jelentett az első fél évről egyszeri tételekkel együtt, kissé lefelé módosítva a július végén közölt 347 millió eurós adatot. A tavalyi első fél évben 547 millió eurós adózott eredménye volt. Idén az eredmény annak ellenére is csökkent, hogy a cég 700 millió euró tőkenyereséghez jutott részesedések eladásából. (MTI–Eco)

A Deutsche Telekom a következő néhány évben 3 milliárd eurót
költ nagy sebességű üvegszálas kábelhálózat kiépítésére, hogy javítsa internetes szolgáltatásainak színvonalát – közölte a cég a berlini IFA távközlési kiállításon. A Deutsche Telekom vezetékes távközlési cége, a T-Com 2007-ben Németország 50 nagyvárosát tervezi ellátni nagy sebességű, széles sávú internet-összeköttetéssel. (MTI–Eco)

Az építészeti szoftverek fejlesztésével foglalkozó Graphisoft csatlakozott a Business Software Alliance-hoz (Üzleti Szoftver Szövetség – BSA) – jelentették be a két vállalat képviselői Budapesten. A legális szoftverhasználatot népszerűsítő BSA magyarországi tagjainak száma ezzel tízre bővült. (P. B.)

Az Államadósság Kezelő Központ Rt. (ÁKK) öt- és tízéves államkötvény-aukcióján az értékesítésre meghirdetett 35, illetve 25 milliárd forintot több mint kétszeresen jegyezték le, de az ÁKK csak a tervezett mennyiséget értékesítette – közölte az ÁKK. Az aukciók a jegyzés mennyiségét tekintve lényegében a várakozásoknak megfelelően alakultak, a hozamszint csökkenése azonban felülmúlta a várakozásokat. (MTI–Eco)

Románia közel egy hónappal, az eddigi szeptember 19. után október 17-ig meghosszabbította a legnagyobb román kereskedelmi bank, a Banca Comerciala Romana (BCR) megvásárlására tett kötelező ajánlatok benyújtási határidejét. Az AVAS privatizációs ügynökség szerint az érdeklődők túl rövidnek találták a bank könyveinek átvizsgálására rendelkezésre álló időt. (MTI–Eco)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.