Röviden

Munkatársainktól
2005. 09. 23. 23:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nyakó rágalmazott
Rágalmazás miatt egymillió forintos pénzbüntetésre ítélte tegnap délelőtt a Fővárosi Bíróság (FB) Nyakó Istvánt, az MSZP szóvivőjét, a szocialisták borsodi országgyűlési képviselőjelöltjét. Az FB ítélete szerint Nyakó súlyosan megsértette Papcsák Ferenc fideszes országgyűlési képviselő személyiségi jogait, alaptalan rágalmakkal illette őt. (T. L. L.)

Védenék a magzati életet
A hírek szerint bevezetendő abortusztabletta használata valódi magzatelhajtás, ezért ugyanolyan erkölcsi megítélés alá esik, mint minden művi abortusz – hívta fel közleményében a hívők és minden jóakaratú ember figyelmét a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia. „Az abortusztablettával egy önmagát megvédeni nem tudó emberi életet oltanak ki, amelyet nekünk kell védeni a fogantatástól a természetes halálig” – olvasható a dokumentumban. (J. I.)

Mol-üzemanyag a honvédségnek
Magyarország az első és eddig egyetlen olyan NATO-ország, amelynek honvédsége polgári cég forrásaiból oldja meg üzemanyag-ellátását – közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM). Az üzemanyag-tároló létesítmények szolgáltatásáról és kapacitásbiztosításáról, valamint üzemanyag-beszállításról szóló megállapodást írt alá a HM a Mol Rt.-vel. (H. Gy.)

Elégedetlen a horvát kisebbség
Kiszolgáltatja a kormánynak a kisebbségeket, hogy évente csak egy pótfinanszírozásra létrehozott pályázati keret menti meg intézményeinket az összeomlástól – vélte Karagics Mihály, az Országos Horvát Önkormányzat elnöke. – Ha a volt államfő, Mádl Ferenc által alkotmányossági kontrollra utalt kisebbségi törvénycsomag életbe lép, az országos kisebbségi önkormányzatok által fenntartott intézmények támogatása különfejezetben jelenik meg a költségvetésben – ígérte Heizer Antal, a Nemzeti és Etnikai Kisebbségi Hivatal elnöke. (J. I.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.