Vita Ajka vagyonáról

Törvénybe ütköző módon döntött tegnap Ajka város képviselő-testülete 63 önkormányzati ingatlan eladásáról – állítja Stolár Mihály, az ajkai Fidesz–MDF frakcióvezetője.

2005. 09. 29. 23:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rendkívüli ülést tartott tegnap Ajka képviselő-testülete. A napirendi pontok között szerepelt, hogy az önkormányzat értékesíteni kíván 63 ingatlant.
Stolár Mihály szerint az ingatlanok értékesítésének előkészülete során helytelenül járt el a testület. – A vonatkozó törvény szerint ha húsznál több ingatlan eladását tervezik, akkor az erről szóló tervezetet előzetesen ki kell függeszteni, hogy mindenki áttekinthesse azt, mi azonban csak tegnap kaptuk kézbe az anyagot – nyilatkozta lapunknak Stolár. Hozzátette: botrányos az is, hogy az ingatlanok értéke fel sem volt tüntetve, mert az értékbecslés csak jövő keddre készül el.
A testület kormánypárti többsége végül az ellenzék aggályai ellenére megszavazta az ingatlanok eladását. A szavazás előtt a Fidesz–MDF, a Pro Urbe-frakció és egy független képviselő kivonult a teremből.
Stolár Mihály arról is beszélt: súlyosan eladósodik a város. 2002-ben még 150 millió forint volt Ajka adósságállománya, míg most kétmilliárd forint. Schwartz Béla, Ajka szocialista polgármestere lapzártánkig nem reagált a megkeresésünkre.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.