Hamarosan nyit az élményfürdő

November második felében az esztergomi élményfürdő megnyitja kapuit. A város vezetése az intézmény felavatására Orbán Viktort, a Fidesz elnökét kéri majd fel.

2005. 10. 16. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hamarosan célba ér az esztergomi élményfürdő-beruházás, a létesítmény hivatalos átadására november 17–18–19-én kerülhet sor. Knapp János, Esztergom alpolgármestere elmondta, a konkrét időpont attól függ, melyik nap felel meg Orbán Viktornak, a Fidesz elnökének. – Azt szeretnénk, ha a fürdőt Orbán Viktor avatná fel, mivel az esztergomi önkormányzat az Orbán-kormány idején nyert 900 millió forintos állami támogatást a Széchenyi-terv turisztikai alapjából. Hozzátette: a fürdő minden bizonnyal élénkíteni fogja a város és a régió turizmusát, és a szállodai befektetők is kedvet kapnak majd a beruházásokhoz. Knapp János abban bízik, hogy az éves szinten másfél millió turista egyre nagyobb része találja meg a számítását Esztergomban, amihez a fürdő is hozzájárulhat. Az alpolgármester a múlttal nem kíván foglalkozni, de megjegyezte, sokszor úgy érezték, nem mindenki akarta, hogy megvalósuljon a beruházás. – Több mint egy tucat feljelentés érkezett az ellenzék részéről a hivatal vezetése ellen – elevenítette fel a közelmúltat Knapp. Hozzátette: a hatóságok minden oldalról átvizsgálta a beruházást és eddig nem találtak hibát. – Reméljük, most már a fürdőn lesz a hangsúly – tette hozzá.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.