időjárás 13°C Malvin 2022. október 1.
logo

Röviden

MN
2005.11.26. 00:00

Enyhe ítélet magyarverésért
Újvidék. Huszonkét, illetve hat hónapra ítélte a zentai bíróság azt a két szerb katonát, Pavle Milovanovicsot és Vladimir Pupovacsot, akik június 18-án a helyi laktanyában súlyosan bántalmazták a gombosi Kovács Mihály katonatársukat. Juhász Attila, Zenta polgármestere újságírók előtt igen enyhének nevezte az ítéletet, amely össze sem hasonlítható a temerini magyar verekedők esetében kimondott drákói büntetéssel. (S. I.)

Mérlegen az EU-tagság
Budapest. Az európai integráció a magyar érdekek érvényesítésének elsődleges közege, ezért alapvető érdek a folyamat válságának megoldása – hangsúlyozta Martonyi János az EU-tagságunkról mérleget vonó tegnapi tanácskozáson. A volt külügyminiszter szerint a kormány mindent átható dilettantizmusa kihat az integrációs folyamatra is. A rendezvényen részt vett többek között Szájer József és Surján László néppárti EP-képviselő, valamint Baráth Etele tárca nélküli miniszter is. (MN)

Általános sztrájk Olaszországban
Róma. Általános sztrájkot tartottak tegnap Olaszországban a három legnagyobb szakszervezet felhívására a jövő évre tervezett költségvetési megszorítások ellen. A kormány szerint a négyórás munkabeszüntetés a jövő évi választási kampány része. (MTI)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.