Nem biztos, hogy mindenkor az a jó, ami olcsó – ezzel a mottóval érdemes a holnapi szilveszter előtt a virslivásárlás jegyében felkeresni az üzleteket. Ennél a szezonális terméknél különösen érvényes, hogy az alacsony ár, bármennyire is vonzó, igen sokszor nem megfelelő minőséget takar. Legutóbb a Vállalkozó Húsiparosok és Húskereskedők Szövetsége – rövidített nevén a Húscéh – hívta fel erre a tényre a figyelmet. A szakemberek szerint a 200 forint körüli kilogrammonkénti áron kapható virslik minősége bizonyosan kifogásolható. Egy kilogramm szilveszteri csemege alapanyagának költsége ugyanis 400 forint körül mozog. Azok a készítmények állíthatók elő 70–100 forintból, amiket különböző nyesedékhúsokból, esetleg bőrkéből és baromfipépből gyártottak a feldolgozók.
A Húscéh legfrissebb piaci felmérése szerint a legolcsóbb műbeles virsli a piacokon kapható, a termék minimumára 318 forint, ugyanakkor néhol a 900 forintot is elkérhetnek egy kilóért. A frankfurti virsli minimumára meghaladja a 700 forintot, a maximumár pedig az 1300 forinthoz közelít. A húsipari érdekképviselet nagyáruházakat és piacokat is felölelő felméréséből az is kiderül, hogy a kereskedelem árai tavalyhoz képest nemigen változtak. A kínálatba idén is beletartozik a frankfurti, a juhbeles, a bécsi, a füstölt és a bajor virsli, sőt kapható még baromfiból készült frankfurti és füstölt pulykavirsli is. A bécsi virsli árai között tapasztalható a legnagyobb különbség, ez a termék kilogrammonként 738–2000 forint között kapható. A bécsi virsli érdekes módon az áruházláncokban drágább, a piacokon pedig a juhbeles virsli vezeti e termékkörben az árlistát.

Eltűnt pásztói nőt keres a rendőrség