Nyereséggel értékesített a Pannonplast

2005. 12. 28. 0:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Közel egymilliárd forint nyereséggel, 6,7 millió euróért (1,68 milliárd forint) értékesítette a Pannonplast Rt. a Polifoam Kft.-ben lévő 51 százalékos üzletrészét. A műanyagipari cég tegnap a Budapesti Értéktőzsde honlapján jelentette be, hogy a pénzügyi befektetésként kezelt Polifoam kisebbségi tulajdonosa, a német Trocellen GmbH a vevő. A közel egymilliárd forint nyereséget a Pannonplast-csoport a negyedik negyedévben számolja el.
A tranzakció zárása a következő esztendő március végéig várható a versenyhivatali engedélyek beszerzésétől függően. A műanyagipari holding december 20-án közölte, hogy előszerződést írt alá a francia Plastiques Du Val De Loire (PVL) cégnek a Pannonplast Műszaki Műanyagok Rt. székesfehérvári gyárában lévő eszközeinek eladására, az ingatlan bérbeadására pedig hosszú távú megállapodást köt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.