Országos szakácsversenyt hirdetnek a Magyar Gasztronómiai Egyesület kezdeményezésére, amely egyben a lyoni Bocuse d’Or selejtezője is. A rendezők közt van az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség és a BGF Vendéglátó-ipari Kara is. Lyonban a világ legrangosabb gasztronómiai versenyét rendezik kétévente. Hazánkat idén először nevezték be a hazai gasztronómiai szervezetek. A Bocuse d’Or bizottsága számos szempont alapján rövidesen dönt arról, hogy melyeket fogadja el a jelentkező országok nevezései közül.
Az országos megméretést a szervezők rendszeresen meg kívánják hirdetni. Álláspontjuk szerint a magyar szakma az elmúlt fél évszázadban nem követhette a gasztronómia világában lezajlott változásokat, de ez a versengés eszköz lehet ahhoz, hogy a szakácsok továbbképezzék magukat, hogy meginduljon a közös gondolkodás étkezési kultúránkról, az alapanyagok és a szakmai képzés kritikus helyzetéről. E szakácsversenyek révén hosszú távon bekerülhetünk a gasztronómia élvonalának nemzetközi vérkeringésébe.
A pályázati felhívás rövidesen megjelenik a www.magyargasztronomia.hu című honlapon és A vendég című újságban. Információ kérhető még Molnár B. Tamástól (Magyar Gasztronómiai Egyesület, Budapest, I., Szilágyi Dezső tér 1. Tel.: 06-20/962-7768, [email protected].), illetve Sándor Dénestől, (Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete, Budapest, V., Alkotmány u. 9–11. Tel.: 374-6271, sandor.denes@ kvifk.bgf.hu.)

Orbán Viktor: Győzike ide kevés lesz, indulnak a sajtóperek!