időjárás 27°C Ábrahám 2022. augusztus 16.
logo

Belehúznak

2006.04.26. 22:00

Lapértesülések szerint jelentős nyomás nehezedik vitézlő Gyurcsány Ferencre a magyar gazdaság dolgai kapcsán. Megfelelő körök arra kérik, kapjon már a fejéhez, próbáljon meg felelősebben gondolkodni, ha nehezére esik is. A Wall Street Journal szerint a kormányfő eddigi tevékenysége nem sok bizakodásra ad okot. Mit tudunk mi tenni, ő a miniszterelnök. Fletó, a pápai gyerek.
Brüsszelben, EU-éknál már látják, hányas a kabát, idehaza viszont még zeng az örömóda, verseket, epigrammákat költenek a nyájas politikusról. Brüsszel amúgy kiabálhat a borzalmas magyar költségvetési hiányról, tehet egy szívességet, az csak egy kiáltás a pusztába. Gyurcsány Ferenc Budapesten van itthon, tetszik érteni…? Ő húzatja a prímást (Gyere, Bodri kutyám!). Innét kell nézni a magyar politikát, amelynek élén most – a haza pechjére – ő áll. Ígérgetett fűt-fát, nyert, most meg tördelheti a kezét a kifosztott államkassza fölött. Ezt tényleg megcsinálta…
Valami ötszázmilliárd forinttal kellene most hirtelenjében mérsékelni a hiányt, hogy úgy-ahogy képben maradjunk, mondja a gazdasági kutatóintézet, ellenkező esetben megnézhetjük magunkat, fütyülhetünk a várt uniós pénzekre. Nem mondtam még, a várható megszorító intézkedések nyomán áfaemelkedés jön a vele járó kalamajkával, az élelmiszerek közterhe például húsz százalékkal emelkedhet. Mindegy, a lózung a régi: Húzzunk bele!

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.