időjárás 33°C Marcell 2022. augusztus 14.
logo

Döntőek lehetnek a külföldi szavazatok

Munkatársunktól
2006.04.17. 22:00

Több egyéni mandátum sorsát a külföldön leadott szavazatok dönthetik majd el, az első fordulóban ugyanis öt olyan választókerület volt, ahol az első és a második helyen végzett jelöltre adott voksok száma közötti különbség kisebb, mint az adott kerületbe a második fordulóban várhatóan külföldről érkező szavazatok száma. Budapest 17-es számú egyéni választókerületében (XI. kerület) az első fordulóban Kupper András (Fidesz– KDNP) 89 szavazattal kapott többet, mint Józsa András (MSZP). A külképviseleteken leadott voksok száma a második fordulóban 184 lehet. A főváros XIV. kerületében Rátonyi Gábor (Fidesz–KDNP) és Baráth Etele (MSZP) között 127 a szavazatkülönbség, miközben a külképviseleteken 128-an adhatják voksukat.
Kiskunfélegyházán Endre Sándor (Fidesz–MKDSZ) tíz szavazattal kapott többet, mint Garai István Levente (MSZP). A külképviseletekről ide szavazók száma 16. Szombathelyen Gaál Angelikára (MSZP–SZDSZ) tizenkettővel szavaztak többen, mint Hende Csabára (Fidesz–KDNP). Ide huszonketten szavazhatnak még külföldről. Szegeden, a kettes választókerületben Sándor Klára (SZDSZ– MSZP) és Balogh László (Fidesz– MKDSZ) szavazatainak száma között 23 voks volt a különbség, itt 80 állampolgár szavazhat külföldön a második fordulóban.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.