időjárás °C Ilona 2022. augusztus 18.
logo

Elfogta a rendőrség a zuglói lövöldözőket

Zsilka László
2006.04.07. 23:00

Őrizetbe vették a zuglói lövöldözőket: a négy férfit emberölési kísérlettel gyanúsítják – tudtuk meg Szabó Illéstől, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletesétől. A társaság tagjai csütörtök este a fővárosban, a Csömöri út és a Cinkotai út találkozásánál autójukból tüzet nyitottak a piros lámpánál várakozó egyik járműre, egy mikrobuszra, amelyben szintén négyen ültek. A lövések két embert megsebesítettek a furgonban. A célba vett autó utasai egyikük lakásához hajtottak a támadás után, ahonnan mentőt hívtak a sérültekhez. A kórházba szállított két fiatalembert – miután ellátták őket – tegnap hazaengedték az orvosok. A bűncselekmény után a rendőrök forró nyomon kezdték meg a fegyveresek üldözését, és még az éjszakai órákban elfogták a feltételezett tetteseket.
A nyomozók tegnap a gyanúsítottaknál házkutatást tartottak, és tanúkat hallgattak meg. Az őrizetbe vett férfiak vallomásait azonban a sajtóügyeletes nem kívánta részletezni a vizsgálat kezdeti szakaszában. Ismeretlen egyelőre a tett indítéka is. Az emberölési kísérlethez használt fegyverekről a szakértők jelentését várják a nyomozók.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.