időjárás 27°C Ábrahám 2022. augusztus 16.
logo

Havas Henrik: Tűnjön el a Fidesz!

Bodacz Balázs
2006.04.11. 22:00

A TV2 Mokka című műsorában Havas Henrik azt állította, hogy a Magyar Nemzetet és a Hír TV-t a Fidesz székházából közvetlenül irányítják. Furcsa ellentmondás, hogy Havas korábban többször kijelentette: egyáltalán nem olvassa lapunkat.

Lehet, hogy valamikor volt olyan, amikor a pártközpontból irányítottak egy napilapot vagy egy televíziót – mondta a tegnapi Mokkában Navracsics Tibor, Orbán Viktor kabinetfőnöke. Erre Havas Henrik a Magyar Nemzetre és a Hír TV-re utalva így reagált: Ilyen a Fidesz. Havas – aki saját bevallása szerint soha nem nézi a Hír TV-t, és a Magyar Nemzetet sem olvassa – az MDF-fel való fideszes együttműködés kapcsán állította, hogy a két orgánum a Szentkirályi utcai Fidesz-székház közvetlen befolyása alatt áll. Navracsics szerint ez nem igaz, Havas – bizonyítékok nélkül – mégis kijelentette: „De miért ne felelne meg a valóságnak.” A műsorvezető megjegyezte: a Fidesz jelszavainak lapunkban való megjelenéséből következtet a párt befolyására.
Havas Henrik szerint az MDF-esek a normális antalli örökség nyomában járva kívánják felépíteni a korszerű jobboldali erőt, „és ennek egyetlen feltétele van, hogy a hatalomcentrikus Fidesz tűnjön el”.
Ismert, hogy a műsorvezető az első MSZP–SZDSZ-kormány idején elfogadta a kormányszóvivői megbízatást, majd hat nap múlva lemondott. Az MSZP-vel kapcsolatban felvetődik a sajtó közvetlen befolyásolásának lehetősége; a szocialisták által létrehozott Szabad Sajtó Alapítvány ugyanis résztulajdonosa a Népszabadságnak.

Szabad György perel. Nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás miatt büntetőeljárást kezdeményezett Szabad György, mert Havas Henrik korábban azt állította róla: a Fidesz anyagi ellenszolgáltatásai hatására vált a polgári erők támogatójává – közölte Futó Barnabás ügyvéd. Az egykori házelnök jogi képviselője kifejtette: a bíróság ilyen esetekben általában pénzbüntetést ró ki, de Bencsik András esetében volt példa arra is, hogy letöltendő szabadságvesztést szabjon ki.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.