időjárás 23°C Huba 2022. augusztus 19.
logo

Raiffeisen: húszszázalékos növekedés

Szajlai Csaba
2006.04.04. 22:00

Bármilyen eredménnyel is zárulnak az országgyűlési választások, az új kormánynak gyorsan konszolidálnia kell az államháztartást, és mérsékelnie kell a hiányt – jelentette ki tegnap Felcsuti Péter, a Raiffeisen Bank vezérigazgatója, aki újságírói kérdésre kifejtette azt is: a Magyar Nemzeti Bank (MNB) munkája az elmúlt másfél évben sokat javult; mindezt a piac látja így – tette hozzá.
Tavaly a Raiffeisen Bank 22 százalékkal 18,4 milliárd forintra növelte eredményét, s folytatta fiókhálózatának intenzív bővítését; idén 20 új egység megnyitását tervezik. Egyébként a pénzintézet tavaly 18 százalékkal gyarapította mérlegfőösszegét. A kimutatások alapján az ügyfeles hitelek 22 százalékkal nőttek, eközben a betétgyűjtés terén 16 százalékos volt a bővülés mértéke. A Raiffeisen a vállalati hitelezés terén összesen 13 százalékos növekedést tudott felmutatni, ám ezen belül a kkv-üzletág dübörgött. Olyannyira, hogy a klientúra – a kis- és közepes vállalati szegmensből – 44 százalékkal emelkedett. Ám tovább erősödött az önkormányzati üzletág is: a pénzügyi kölcsönök több mint 40 százalékkal növekedtek a települési szektorban.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.