időjárás 25°C Ábrahám 2022. augusztus 16.
logo

Röviden

MTI
2006.04.14. 22:00

BA-eladás: visszavont kereset
A Budapest Airport (BA) Rt. privatizációs pályázatán ajánlatot tévő Hochtief vezette konzorcium magyarországi cége, az Airport Partners Hungary Tanácsadó Kft. elállt az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő (ÁPV) Rt. ellen decemberben benyújtott keresetétől – közölte tegnap Kiss Gábor, a Fővárosi Bíróság Gazdasági Kollégiumának vezetője. Az Airport Partners Hungary Tanácsadó Kft. az ÁPV Rt.-nek azt a döntését támadta meg, amellyel a Ferihegyi repülőteret a brit BAA Plc.-nek ítélte oda. (MTI)

A Skyteamben az Aeroflot
Az orosz Aeroflot légitársaság a Skyteam légiforgalmi szövetségbe való belépés mellett döntött. A Skyteam vezető légitársaságai, az AirFrance, a KLM és a Lufthansa német légitársaság sokáig az Aeroflotnak a Star Alliance légiszövetségbe való bevonásán munkálkodott. Az Aeroflottal kibővült szövetség évente 380 millió utast szolgál ki. Az orosz légitársaság a világ 25 legnagyobb légitársasága közé tartozik, két évvel ezelőtt kezdte el a szövetséghez való csatlakozásról a tárgyalásokat. (MTI)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.