időjárás 32°C Marcell 2022. augusztus 14.
logo

Történelmi Kecskemét-diadal

2006.04.28. 22:00

Paks felé haladva Kecskemét irányából nem az Univer-szurkolók, hanem a szokásos módon cammogó teherautók uralták az 52-es, majd a 6-os utat. Az Atomerőmű sportcsarnokába azért megérkeztek úgy egyszektornyian a „hírös városból”, hogy férfi kosárcsapatuk történetének első Magyar Kupa-döntőjét izgulják végig. A nézőtéri többséget természetesen a házigazda paksiak alkották, s nagyon tetszett nekik, hogy kedvenveik 6-0-s attakkal kezdtek. Aztán az 5. percben már 6-8 állt az eredményjelzőn, McClendon tért ölelő passza után Bradford fordított. Felváltva vezettek a felek, az első negyed utolsó másodpercében Djogo hárompontosával éppen a hazaiak (26-23). A második játékrész hasonlóan hektikusan és szorosan alakult, csak kevesebb kosár esett, amelyek közül a legszebb Horváth Zoltán zsákolása volt. Djogo a legvégén megint bevágott egy hármast, így félidőben az ASE állt jobban (46-41).
A harmadik negyed Horváth két duplájával indult, majd az addigi legnagyobb különbség (50-41) magukhoz térítette a vendégeket, akik Lapov triplájával a 26. percben átvették a vezetést (52-53). Ezt hízlalgatták tovább, a hazai rövid-, pontosabban „hosszúzárlatának” Djogo hárompontosa vetett véget. A záró szakasz előtt egy pontra csökkent a különbség (60-61). Czigler a 31. percben dobta első kosarát, ezzel újra Paksra került az előny, hogy aztán egy ideig ide-oda ingázzon. Egy vitatható bírói döntéssel (Celej ellen támadó faultot ítéltek) ellépett az Atom, hogy bő két perccel a vége előtt újra kezdődhessen minden (76-76). A fennmaradó időben hazai részről csak Pavlik, a vendégektől viszont Lapov, Bradford, McClendon és Jovanovics is dobott pontot, 82-79-re a Kecskemét nyert, és története első Magyar Kupa-diadalával hangolhat a bajnoki rájátszásra.
A 3. helyért: Debreceni Vadkakasok–Albacomp 97-94.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.