időjárás 28°C Klára 2022. augusztus 12.
logo

Tőzsdére készül a Corel

Dénes Zoltán
2006.04.05. 22:00

Benyújtotta regisztrációs nyilatkozatát a Corel az amerikai értékpapír- és tőzsdefelügyeleti bizottságnak (SEC), valamint megküldte ideiglenes részvényjegyzési felhívását valamennyi kanadai tartomány értékpapír-felügyeletének. A lépés a Corel rendes részvényeinek tőzsdei bevezetéssel egybekötött kibocsátását hivatott előkészíteni. A felkínálandó részvényeket a vállalat és kereskedő részvényesei értékesítik majd. A társaság közleménye szerint a bevezetés fő könyvvezetője a Morgan Stanley. A SEC-nek benyújtott regisztrációs nyilatkozat még nem lépett érvénybe. A kanadai tartományok értékpapír-bizottságainak és egyéb hasonló hatóságainak megküldött ideiglenes részvényjegyzési felhívást sem véglegesítették még a kanadai nyilvános értékesítéshez.
A regisztrációs nyilatkozat érvénybe lépése előtt ezeket az értékpapírokat nem lehet eladni Észak-Amerikában, s az Egyesült Államok polgárai által tett eladási ajánlatot nem lehet elfogadni. Továbbá amíg a kanadai tartományok értékpapír-bizottságai vagy egyéb hasonló hatóságok nem bocsátanak ki végleges részvényjegyzési felhívást vagy más engedélyt, az értékpapírokat nem lehet eladni a kanadai tartományokban, illetve kanadai állampolgár által tett eladási ajánlatot nem lehet elfogadni. A Corel részesedése a Microsoft Office által uralt irodai szoftverek piacán kevesebb mint tíz százalék.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.