időjárás 32°C Marcell 2022. augusztus 14.
logo

Újabb vasúti katasztrófák

MN-összeállítás
2006.04.17. 22:00

Legkevesebb négy halálos áldozata és negyven sérültje van a Görögország északi részén vasárnap este történt vonatszerencsétlenségnek. Az Indonéziához tartozó Jáva szigetén egy nappal korábban tizenketten meghaltak, és tizenöten megsérültek, amikor két utasokkal teli szerelvény összeütközött.

Átgázolt a Theszaloníkiből Alexandrúpoliba tartó vonat azon a gyümölcsszállító kamionon, amely a tilos jelzés ellenére a sínekre hajtott vasárnap este a görögországi Dráma városának közelében. A szerencsétlenségben a teherautóban ülő két ember, valamint a szerelvény két utasa életét vesztette. A vonaton utazók közül legalább negyvenen megsérültek, miután az ütközés után a négy kocsiból három kisiklott. A sérültek közül ötöt életveszélyes vagy súlyos állapotban szállítottak kórházba – jelentette a CNN. A tűzoltók szerint sok ember szorulhatott a felborult vagonok alá, de a katasztrófa nagyságát csak akkor tudják megállapítani, ha a helyszínre rendelt daru eltávolítja a roncsokat a vasúti átjáróból. Félő, hogy a halottak száma nőni fog, mert a vonaton száztízen utaztak. Görögországban négy hónap alatt ez volt a negyedik súlyos vasúti baleset. A legutóbbi a mostanihoz hasonló körülmények között, márciusban történt. Akkor hárman haltak meg, miután egy vasúti átjáróban autónak ütközött az áthaladó személyvonat – emlékeztetett az AP.
Az indonéziai Jáva szigetén szombaton tizenketten életüket vesztették, és tizenöten megsérültek, amikor összeütközött két, Jakartából Surabayába tartó zsúfolt szerelvény – jelentette az AFP. A sérülteket, akik között egy svájci állampolgár is van, csak nagy nehézségek árán tudták kiszabadítani az összepréselődött roncsok közül. A szerencsétlenség okát még nem sikerült megállapítani, az első vizsgálatok szerint valószínűleg emberi hiba idézhette elő. Indonéziában gyakoriak a súlyos balesetek a vasúti pálya rossz állapota miatt.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.