időjárás 23°C Ilona 2022. augusztus 18.
logo

Választás 2006

MTI
2006.04.18. 22:00

Fajvédő plakáttal járatnák le Balsait
Ál-MIÉP–Jobbik-plakátok jelentek meg Budapesten a II. kerületben, amelyek a fajvédők szóhasználatához hasonlóan arra szólítják fel a választókat, hogy „Védjük meg a magyar vért, április 23-án minden áron, erővel, harccal védjük meg az országot az idegen karvalytőke befolyásától! (…) Válassza Balsai Istvánt, a mi emberünket!” Balczó Zoltán, a MIÉP–Jobbik helyi képviselőjelöltje lapunknak megjegyezte: miután arra kérte fel választóit, hogy valóban Balsai Istvánt támogassák a második fordulóban, ezek a hamis, provokatív szórólapok jelentek meg. A MIÉP–Jobbik panaszt tett a választási bizottságnál, s bejelentést tett a rendőrségen is. Az egyik szórólapterjesztőt pedig lefülelte a MIÉP, ám a kihívott rendőrök hagyták továbbterjeszteni a brosúrákat. (P. G.)

Kékesi visszaléptetését kérik a családvédők
Győzelmi esélye miatt családvédő egyesületek közös levélben fordultak az MSZP elnökéhez, hogy a második fordulóban a párt vonja vissza Kékesi Tibor jelölését, mert – szerintük – méltatlan a képviselőségre. A szervezetek a szocialista képviselő és szomszédasszonya között 2003-ban kialakult, tettlegességig fajuló konfliktus miatt kérték a politikus visszaléptetését a párt koalíciós partnere javára. – Nem szeretnénk, ha a parlamentben olyan képviselő ülne, aki a nőkkel szemben erőszakos – mondta Csapó Emma, a Kiút Veled Egyesület elnöke tegnap az MSZP székháza előtt. Kékesi úgy reagált: az ügy rég lezárult, az ügyészség bűncselekmény hiányában minden eljárást megszüntetett. (MTI)

Szekeres letiltotta a fideszes szórólapokat?
A Fidesszel kötött szerződés ellenére a Szuperinfó leállította a párt szórólapjainak terjesztését Jászapátiban. Pócs János, a helyi Fidesz kampányfőnöke lapunknak elmondta, 3500 szórólap kézbesítésére kötöttek szerződést az újság vezetőjével, aminek díját előre kifizették, de nem sokkal az első forduló kampánycsendje előtt leállították a terjesztést. Pócs szerint a Szuperinfó az MSZP nyomására függesztette fel a terjesztést, a háttérben Szekeres Imre MSZP-s képviselőjelölt állhat. (P. T.)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.