Fokozott élelmiszer-ellenőrzésekre készültek fel a nyári idegenforgalmi szezonban a hatóságok a Magyar Élelmiszerbiztonsági Hivatal koordinálásával – olvasható a szervezet tegnap kiadott közleményében.
Ennek szerzői felhívják a figyelmet arra, hogy a nyári meleg kedvez a baktériumok terjedésének, és ez elősegíti az élelmiszerek romlását, az élelmiszer-fertőzések, mérgezések megszaporodását. Mindemellett a vendéglátó-ipari egységekben nyáron gyakori a dolgozók túlterhelése, szakképzetlen munkaerő alkalmazása, és ez is növeli az egészségre ártalmas vagy rossz minőségű élelmiszerek forgalomba kerülésének valószínűségét.
Fokozottan ellenőrzik a hatóságok az idegenforgalmi időszakban kiemelten látogatott vendéglátóhelyeket és kereskedelmi egységeket is. A közétkeztetést végző egységek: nyári táborok, bölcsődei, óvodai konyhák, üzemi étkeztetőhelyek is számíthatnak váratlan ellenőrzésekre. Kiemelten sok ellenőrzés lesz a nagy tömegrendezvényeken, például a Forma–1 vagy a Sziget Fesztivál vendéglátóegységeiben is.
A hivatal a kiemelten ellenőrzött termékek közé sorolja a közegészségügyi szempontból fokozott kockázatot jelentő élelmiszercsoportokat: húsokat, húskészítményeket, tejtermékeket, fagylaltokat, cukrászati és hidegkonyhai termékeket, a söröket és a jégkrémeket, valamint a friss zöldségek, gyümölcsök minőségét és növényvédőszer-maradék tartalmát is.
A Liverpool hivatalosan megerősítette a lehető legrosszabb hírt















Szóljon hozzá!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!