Egy hónapig tartó sorozat-ellenőrzést tartottak az ÁNTSZ Pest Megyei Intézete munkatársai a régió vendéglátóhelyein. Hatszázötven üzletben jártak, és tizennyolcmillió forint bírságot róttak ki 127 különféle szabálytalanság miatt – tudtuk meg Zoltainé Ombódi Anna élelmiszer-biztonsági osztályvezetőtől. Pest megyében rengeteg, külföldiek által is szívesen látogatott övezet van, például a Dunakanyar, Szentendre, Ráckeve. A leggyakoribb szabálytalanság az élelmiszerek nem megfelelő hőmérsékleten tárolása volt. Bizonyos ételeket csak hűtve, öt Celsius-fok alatt, másokat viszont csak melegen, hatvanhárom Celsius-fok fölött szabad tartani. Az ellenőrök találtak hűtés nélkül tárolt nyers húst, lejárt szavatosságú fagylaltöntetet is. Máshol a szükséges hatósági engedélyek nélkül árusítottak élelmiszert, például a bányatavak közelében. Sok vendéglátós olyan beugró munkatársakat alkalmaz, akiknek nincs egészségügyi könyvük és nincs kellő szakismeretük. Az ellenőrök helyszíni bírságot harmincszor vetettek ki, hat üzlet ellen eljárást indítottak.
Megszegett előírások. A szakhatóságok 36 pirotechnikai létesítményben összesen 66 tűzvédelmi szabálytalanságot tártak fel az elmúlt időszakban. Ismeretes, hogy országos ellenőrzést rendelt el a szakminiszter a balatonfűzfői raktár júniusi robbanása után. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szerint több helyütt megszegték, illetve hiányosan teljesítették az előírásokat. Az OKF az ellenőrzés alapján kezdeményezi a robbanóanyag-ipari biztonsági szabályzat felülvizsgálatát, és egységes létesítmény-adatbázis létrehozását – írta a távirati iroda.
Új repülőgép-hordozót épít Franciaország















Szóljon hozzá!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!